U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Geen noodstroom mobiele net KPN
DEN HAAG, 9 JULI. Als door millenniumproblemen bij de komende jaarwisseling de elektriciteit uitvalt zal ook het mobiele telefoonnet van KPN grotendeels uitvallen. De andere aanbieders van mobiele telefonie, met Libertel als grootste, kunnen stroomstoringen enige uren met accu's opvangen. De meeste zendmasten van KPN's mobiele telefoonnet hebben geen accu's. Dat zeggen de millennium-coördinatoren van KPN Telecom en Libertel in een interview met deze krant.

Duitsers betalen 1,5 mld extra voor aardgas
DEN HAAG, 9 JULI. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) krijgt nog eens 1,5 miljard gulden van het Duitse Brigitta voor te veel geleverd aardgas uit het Groninger gasveld. Dit bedrag komt bij de al in 1996 toegewezen 2,5 miljard gulden plus rente. Het totale bedrag dat Nederland van Duitsland zal ontvangen komt inclusief rente op ruim 5 miljard gulden.

Kwart bevolking is slachtoffer van criminaliteit
VOORBURG, 9 JULI. Een kwart van de Nederlanders is jaarlijks slachtoffer van criminaliteit als vandalisme, diefstal en geweld. De meeste slachtoffers vielen in grote steden onder jongeren en mannen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in een vandaag verschenen rapport over een onderzoek in 1997.

Plan: winkels en musea onder Dam
AMSTERDAM, 9 JULI. Projectontwikkelaar Multi Vastgoed heeft plannen om onder de Dam in Amsterdam een nieuw verblijfs- en loopgebied met winkels en musea aan te leggen. Leden van het Amsterdamse college van B en W hebben bij Multi Vastgoed een presentatie gekregen.

Maanastronaut verongelukt
OJAI, 9 JULI. De Amerikaanse astronaut Charles 'Pete' Conrad jr., de derde mens die de maan betrad, is gisteren omgekomen bij een motorongeluk in Californië. Conrad, die 69 werd, verbleef tijdens de Apollo 12 missie in 1969 samen met astronaut Alan Bean bijna acht uur op het maanoppervlak.

Autoverkopen fors gestegen
ROTTERDAM, 9 JULI. De verkoop van nieuwe auto's in Nederland is in de eerste helft van dit jaar fors gestegen. Van januari tot en met juni zijn ruim 376.000 personenwagens verkocht, 21 procent meer dan in dezelfde periode van 1998.


NRC Webpagina's
9 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)