U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen noodstroom mobiele net KPN
Als door millenniumproblemen bij de komende jaarwisseling de elektriciteit uitvalt zal ook het mobiele telefoonnet van KPN grotendeels uitvallen. De andere aanbieders van mobiele telefonie, met Libertel als grootste, kunnen stroomstoringen enige uren met accu's opvangen. De meeste zendmasten van KPN's mobiele telefoonnet hebben geen accu's.

'Je kunt op het web alles laten gebeuren'
Vinton G. Cerf (56) schetste 26 jaar geleden in de lobby van een hotel in San Fransico op de achterkant van een envelop de basis- structuur van Internet. Een gesprek met de 'vader van Internet' over Greenspan, de toekomst van e-commer- ce en Internetverbindingen naar Mars.

Racen door echte steden
Volgens de wetten van de spellenwereld ontstaat er slechts eens in de paar jaar een nieuw spelgenre. En als dat dan gebeurt, hangt het vaak samen met de voortgang van de technologie

Sony stopt met mobiele telefoons in VS
Sony stopt met de productie van mobiele telefoons op de Amerikaanse markt. Reden is "een moeilijk jaar" dat Sony achter de rug heeft en "een zeer fel concurrerende markt", aldus een woordvoerder. De ontwikkeling van mobiele technologie in zijn vestiging in San Diego gaat wel door. Wat betreft productie en verkoop concentreert het Japanse bedrijf zich nu op Azië, Oceanië en Europa. De 200 werknemers die in de VS hun baan verliezen krijgen iets anders aangeboden bij de vestiging in San Diego. Sony Electronics heeft 25.000 werknemers in de VS.


Zodra het mooi weer is, verschijnen de eerste verbrande lichamen. Gevaarlijk, zeggen de meeste wetenschappers. Gezond, menen twee onderzoekers vandaag in de British Medical Journal (www.bmj.com) want zonlicht is een preventie tegen andere ziekten. Het KNMI waarschuwt tegen de zonnekracht (www.knmi.nl), C. van Dusschoten legt uit met welk huidtype je hoelang in de zon kunt blijven. (www2.euronet.nl/users/ cor/zonkracht.html)

NRC Webpagina's
9 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)