U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Aardige politici
Bij al mijn ergernis aan politicus Ed van Thijn had ik als kijkende kiezer de gedachte: ‘maar hij is zo aardig'. Hij meent het zo goed met de mensheid, hij zegt op emotionele toon zulke rechtvaardige dingen. Aardig zijn wordt belangrijker gevonden dan doortastendheid.


F I L M   V O O R A F :


Primal Fear
In de eerste paar seconden wordt duidelijk dat Primal Fear (Gregory Hoblit, 1996) zal gaan over de ethiek van de meest verguisde beroepsgroep in de VS: advocaten. Richard Gere speelt Martin Vail, een hot shot lawyer à la Spong of Moszkowicz. Een journalist die een omslagartikel over hem voorbereidt, vraagt: ,,Maar als je nou zeker weet dat iemand schuldig is?'' ,,Maakt niet uit, iedere verdachte heeft recht op de beste verdediging'', antwoordt Vail.


T V   V O O R A F :


Een magistrale pechvogel
Niet meer dan een voetnoot kreeg Little Jimmy Scott in het studieuze boek Jazz Singing van de Amerikaanse criticus Will Friedwall, en zelfs in die voetnoot is sprake van tegenslag. ,,Alle grote vocalisten van Lionel Hampton in de jaren veertig - Dinah Washington, Jackie Paris, Joe Williams, Little Jimmy Scott, Betty Carter - hebben bijna geen platen gemaakt met het orkest'', staat er. De namen liegen er niet om, maar van veel succes getuigt deze mededeling niet.


NRC Webpagina's
7 JUNI 1999


Videoclip


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)