U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overleg aftocht leger Joegoslavië loopt vast
BRUSSEL, SKOPJE, 7 JUNI. In Macedonië zijn gisteren besprekingen over de aftocht van de Joegoslavische troepen uit Kosovo vastgelopen. De NAVO, die dit weekeinde alleen doelen in Kosovo bombardeerde, heeft naar aanleiding daarvan weer militaire doelen in heel Servië bestookt.

Belgisch veevoer in Nederland is vrij van dioxinen
DEN HAAG, 7 JUNI. Het in Nederland verkochte Belgische veevoer is niet verontreinigd met dioxinen. Dat blijkt nu ook het laatste onderzoek naar mogelijke besmetting dit weekeinde is afgerond. De resultaten ervan worden gepresenteerd in een brief die minister Borst (Volksgezondheid) en staatssecretaris Faber (Landbouw) vanmiddag naar de Tweede Kamer zouden sturen.

Leger oppositie Algerije legt wapens neer
ALGIERS, 7 JUNI. Het Algerijnse Leger van Islamitische Redding (AIS) heeft gisteren meegedeeld definitief de wapens neer te leggen tegen de regering. Het AIS is de gewapende arm van het verboden, fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS).

Half jaar uitstel proces Lockerbie
KAMP ZEIST, 7 JUNI. De Schotse rechtbank die in Kamp Zeist twee Libiërs gaat berechten inzake de aanslag op een PanAm vliegtuig boven het Schotse Lockerbie, heeft een verzoek van de verdediging ingewilligd om de zaak zes maanden uit te stellen. Het proces begint nu op 4 februari 2000.

Twee winnaars Publieksprijs
DEN BOSCH, 7 JUNI. De Publieksprijs voor toneel van 100.000 gulden moet worden gedeeld door Hamlet van het Nationale Toneel en de vrije productie Wilhelmina; Je Maintiendrai van Impresariaat Jacques Senf. Marieke Heebink en Lucas van den Eynde zijn dit jaar de winnaars van de Theo d'Or en de Louis d'Or, de belangrijkste toneelprijzen van Nederland.

OM tegen plan wietteelt Tilburg
ROTTERDAM, 7 JUNI. Het openbaar ministerie in Breda verwerpt het plan van de Tilburgse burgemeester Stekelenburg voor gecontroleerde wietteelt. Stekelenburg wil erkende plaatselijke wiettelers op proef toestaan hun product aan koffieshops te leveren.

Winst SPD en CDU in Bremen
BERLIJN, 7 JUNI. SPD en CDU hebben zondag de verkiezingen gewonnen in de kleinste Duitse deelstaat Bremen. De SPD wil de grote coalitie met de christen-democraten voortzetten.

Inhaalverbod trucks ‘strenger'
DEN HAAG, 7 JUNI. Minister Netelenbos (Verkeer & Waterstaat) wil het inhaalverbod van vrachtwagens op snelwegen flink uitbreiden. Ze is daarover ,,in intensief overleg met de partners in het wegvervoer'', aldus haar woordvoerder.

Honeywell
ROTTERDAM, 7 JUNI. Het Amerikaanse conglomeraat AlliedSignal neemt Honeywell over voor 13.8 miljard dollar.

NRC Webpagina's
7 JUNI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)