U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Koers Baan fors hoger
Het softwareconcern Baan steeg vanochtend op de Amsterdamse beurs bijna 17 procent in waarde. Het aandeel werd 2,25 euro duurder op 15,70 euro. Speculaties over een overname door bijvoorbeeld Microsoft, de grootste softwareproducent ter wereld, zou de belangrijkste aanleiding zijn voor de koersexplosie.

Reed Elsevier ziet in '99 lagere winst
Uitgeversconcern Reed Elsevier verwacht dat de winst dit jaar lager uitvalt dan in 1998. Het bedrijf maakte dit vandaag bekend tijdens een bijeenkomst met institutionele beleggers in New York. Een van de oorzaken van de lagere winst is de positie van de elektronische databank Lexis-Nexis.

Radio 1 wordt volwassen
Het kind van Piet van Tellingen wordt groot. Radio 1 begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een volwaardige nieuwszender. Van 's morgens zes tot 's avonds twaalf kan men er nu continu terecht voor het laatste nieuws, afgewisseld met verkeersinformatie, sport en het weerbericht.

Acer uit Taiwan praat met IBM
Acer, de grootste computerfabrikant van Taiwan, praat met IBM over mogelijkheden om samen te werken. Enkele Taiwanese media maakten melding van gezamenlijk inkoop en de ontwikkeling van nieuwe producten. De contracten zouden gaan om activiteiten met een omzet van 8 miljard dollar (ruim 16 miljard gulden). (ANP)


De advocaten van de Koerdische leider Öcalan hebben een website opgezet over wat ze ‘het proces van de eeuw' noemen. Volgens hen bericht de Turkse pers te eenzijdig over de zaak. Op de site is onder meer te lezen hoe de advocaten worden tegengewerkt door de Turkse overheid. Ook bespreekt de Amsterdamse advocate van Öcalan, Britta Böhler, de achtergronden van het proces.
(www.asrinhukuk.com/english)

NRC Webpagina's
7 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)