U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Slaaptekort
Eindelijk heb ik begrepen wat Tineke Netelenbos aan de macht houdt. Dat is haar topconditie. Ik heb nooit iets opmerkelijks van haar gehoord maar haar kracht is dat ze altijd blijft praten. Haar batterij raakt nooit op. Ze is gezegend met een Oost-Europees uithoudingsvermogen. Vannacht rond tweeën zag ik haar tijdens een pauze in het debat nog opgewekt rondstappen en met iedereen lachen. Haar donkerblauwe mantelpakje perfect in de plooi, haar licht golvende coiffure ongeschonden. Opponent Reitsma van het CDA kreeg later nog een fikse veeg uit de pan, maar ik hoorde hem niet meer want hij was waarschijnlijk al aan het dommelen. De rest van het ministeriële gezelschap was ingezakt. Minister Borst, sinds tien uur 's morgens op de been, wankelde weg. Premier Kok werd in de kleedkamer bijgewerkt. De coach liet een handdoek voor zijn gezicht wapperen. En ze moesten nog bijna twee uur doorgaan! Alleen Netelenbos was in haar element als de lerares die na een zwaar examen nog een paar uurtjes les wil geven. Ze had haar leesbril op. "De eerste conclusie is onjuist en de tweede conclusie is gedeeltelijk onjuist!" zei ze streng.


T V   V O O R A F :


Koude hitsigheid
Laboratoria, constructiehallen en robots roepen niet snel een associatie op met R&B, gebracht door zingende en dansende meisjes. Toch zijn er een aantal clips uit de R&B hoek, die een uitbundig spel spelen met dergelijke technisch- industriële locaties. Ik kies er twee omdat ze elkaars spiegelbeeld zijn. De eerste is Hot Spot van Foxy Brown. De inleiding is grimmig, de camera baant zich een weg door iets wat een verlaten staalfabriek lijkt om voor een reusachtige kluisdeur halt te houden. Een brede, vervaarlijk uitziende portier laat ons met tegenzin binnen. De witte rook die rond de deur hangt doet vermoeden dat alles met vloeibare stikstof gekoeld is. In het halfduister springen zwart gespoten staalplaten, van het plafond neerhangende kettingen in het oog. Op een stalen vloer staan Foxy Brown en haar vriendinnen. Ze zijn allemaal spaarzaam gekleed in zwart leer en behangen met een overdaad aan metalen kettingen. Ze dansen brutaal en schokkerig, mechanisch. Foxy danst nauwelijks, maar daar tegenover staat dat ze een oogverblindende en royale roestvrijstalen bustehouder draagt. Ook haar misprijzende, uitgestreken gezicht staat spijkerhard.


F I L M   V O O R A F :


Shadow Makers
"Hou toch eens op te doen alsof je God bent. Je bent er niet goed in en dat baantje is al vergeven." Robert Oppenheimer stapt in zijn auto. Hij wil de kritiek van zijn collega-geleerde niet horen. Maar wat precies? Dat hij God speelt? Dat hij er niet goed in is? Of dat er een andere God op zijn plaats zit?


NRC Webpagina's
3 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)