U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

SBS moet adverteerders compenseren na tegenvallers
SBS (Net5 en SBS6) moet de adverteerders voor het komende jaar naar verwachting zes miljoen gulden terugbetalen. De stations kunnen de aan adverteerders beloofde marktaandelen niet waarmaken.

Soapserie ‘Goudkust' naar Fox
De wegens tegenvallende kijkcijfers door SBS6 afgestoten soapserie ‘Goudkust', gaat naar concurrent Fox. Dit zou vanmiddag aan acteurs en schrijvers bekend worden gemaakt. De serie zal naar verluidt bij Fox niet dagelijks, maar drie keer in de week te zien zijn.

Van kaft tot kaft
De keukenweegschaal kreunde onder het gewicht en dat loog er ook niet om: 1,3 kilo. Zoveel weegt Zwartboek van het Communisme. Misdaden, Terreur, Onderdrukking. Het boek, waarvan vorig jaar de Nederlandse vertaling verscheen, telt 1083 pagina's, noten en personenregister meegerekend. Het is verbijsterende lectuur die, het klinkt wellicht vreemd, om meer vraagt.

India weert Pakistaanse televisiezender
De Indiase regering heeft de doorgifte van de Pakistaanse staatszender PTV in heel India verboden. Gisteren werd de zender van de Indiase kabel gehaald. Volgens de Indiase minister van Informatie, Pramod Mahajan, gaf PTV ,,verkeerde informatie'' over de strijd tussen het Indiase leger en enkele honderden zogeheten ,,infiltranten'' rondom Kargil in het Indiase deel van Kashmir. PTV voert volgens Mahajan een ,,lastercampagne'' tegen India door de infiltranten steevast ,,mujahedeen'' te noemen, islamitische vrijheidsstrijders uit Indiaas Kashmir zelf. Vanochtend voerde de Indiase luchtmacht voor de negende achtereenvolgende dag bombardementen uit op de guerrillastrijders. Op veel plaatsen langs de 700 kilometer lange bestandslijn tussen India en Pakistan beschieten grenstroepen elkaar met artillerie. Hoewel de gevechten zwaarder zijn dan anders, is er nog geen sprake van uitbreiding van het conflict naar de officiële grenzen tussen India in Pakistan ten zuiden van Kashmir. Volgens een Indiase legerwoordvoerder zijn inmiddels 46 soldaten om het leven gekomen bij de gevechten, die begin mei begonnen. Volgens New Delhi zijn 400 ,,infiltranten'' omgekomen. Volgens een Pakistaanse woordvoerder zijn in het Pakistaanse deel van Kashmir duizenden mensen uit het grensgebied weggevlucht.


Mag ik nog mayonaise, cake,brood en andere producten met ei of kip eten? (Wordt afgeraden). Is er een groter risico voor zwangere vrouwen? (Ja). De website van de Belgische overheid bevat informatie over de mogelijke besmetting van kippen en eieren door dioxine, met een veelgestelde-vragenrubriek en rapporten van de betrokken ministeries. Wat nog ontbreekt is een wetenschappelijk gedeelte over de gevolgen van het innemen van dioxines.
(www.fgov.be)

NRC Webpagina's
3 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)