U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Parlement van Servië keurt vredesplan goed
BELGRADO, 3 JUNI. Het Servische parlement heeft vandaag ingestemd met het vredesplan dat gisteren door de Kosovo-gezanten Viktor Tsjernomyrdin en Martti Ahtisaari in Belgrado is voorgelegd aan de Joegoslavische leiding.

Faber wist langer van kippencrisis
ROTTERDAM, 3 JUNI. Staatssecretaris Faber (Landbouw) wist vijftien dagen eerder dan ze tot nu toe tegenover de Tweede Kamer heeft verklaard welke zestig Nederlandse bedrijven verdacht ‘dioxinenvoer' in België hebben gekocht.

Overname Hoogovens en Sphinx
ROTTERDAM, 3 JUNI. Het staalconcern Hoogovens en zijn grotere Engelse concurrent British Steel onderhandelen over samengaan. Het Nederlandse Sphinx, producent van sanitair, douches en baden, wordt overgenomen door de Finse branchegenoot Sanitec. Dat is gisteren en vanochtend bekendgemaakt.

Grote zege ANC bij verkiezingen in Zuid-Afrika
PRETORIA, 3 JUNI. De gisteren gehouden verkiezingen in Zuid-Afrika hebben een grote overwinning opgeleverd voor het Afrikaans Nationaal Congres van president Nelson Mandela. Rond het middaguur was ruim 60 procent van de stemmen geteld, waarvan 64 procent naar het ANC ging.

In ziekenhuizen 5 pct meer loon
RIJSWIJK, 3 JUNI. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden hebben afgelopen nacht een principe-akkoord bereikt voor een nieuwe CAO voor het ziekenhuispersoneel. De 155.000 werknemers krijgen een loonsverhoging van in totaal 5 procent; 3 procent per 1 juni 1999 en 2 procent per 1 juni 2000.

Chauffeur reed te hard in tunnel
WENEN, 3 JUNI. Te hoge snelheid van de Oostenrijkse vrachtwagenchauffeur die inreed op een auto voor zich is volgens een eerste onderzoek de oorzaak van de ramp in de Tauerntunnel bij Salzburg, afgelopen zaterdag. Het aantal slachtoffers is inmiddels opgelopen tot twaalf. Niet één maar, vier auto's blijken door de vrachtwagen te zijn verpulverd.

Jeltsin schrapt doodstraffen
MOSKOU, 3 JUNI. De Russische president Jeltsin heeft vandaag per decreet gratie verleend aan alle 716 terdoodveroordeelden die nog in Russische gevangenissen wachten op de ten uitvoerlegging van hun vonnis. De straffen zijn omgezet in levenslang en gevangenisstraffen van 25 jaar.

Koers van euro zakt verder weg
FRANKFURT, 3 JUNI. De koers van de euro is vanmorgen verder verzwakt tot de recorddiepte van 1,0303 dollar per euro. Oorzaken waren de slechts milde verbale steun die ECB-president Duisenberg aan de euro gaf en de vrees voor een hogere Amerikaanse rente, die de dollar opstuwde.

Japan geeft verzet tegen pil op
TOKIO, 3 JUNI. Ook in Japan komt de anticonceptiepil op de markt. Bijna 40 jaar nadat de pil werd geïntroduceerd hebben Japanse medische kringen eindelijk hun verzet opgegeven. Een adviescommissie van het ministerie van Gezondheid besloot gisteren positief te adviseren.

NRC Webpagina's
3 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)