U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Groet uit het kamp
Kok was niet Kosovomoe. Na vernederingen thuis bestudeerde hij het menu van staatslieden en koos Blair. Naar Macedonië ging het, naar het kamp. Het Frans Molenaar- boordje open en in hemdsmouwen net als zijn grote voorbeeld Blair ruim een maand eerder had gedaan. Op het avondnieuws zag ik hem spreken met wat Kosovaren.


T V   V O O R A F :


Tobbende babyboomer
Vijf jaar geleden mocht ik meerijden met een aankomend captain-of-industry. Zittend in zijn Lancia met notenhouten stuur, rekende ik op Hndel of Mozart uit de autoradio. Ik kreeg de 'greatest hits' van Bruce Springsteen. En concludeerde dat 'the boss' nu dermate was ingegroeid in het establishment dat we hem maar beter konden vergeten. Een overhaaste conclusie, blijkt uit de film Bruce Springsteen: a secret history van Steven Goldmann. Zijn songs mogen 'evergreens' zijn, hij zelf worstelt, thuis op de bank of elders op een barkruk, meer dan ooit met zichzelf. "Hoe ouder je wordt, hoe meer er op het spel staat, hoe hoger de prijs."


F I L M   V O O R A F :


Providence
Wat doet die voetballer daar toch? Op ongeregelde momenten rent hij door scènes heen en vloert uiteindelijk zelfs advocaat Claud (wijlen Dirk Bogarde) met een rechtse hoek. "No, this will never do! We can't have people thumping around old Claud", corrigeert schrijver Clive Langham (de nog altijd levende John Gielgud) dan zijn eigen verbeelding.


NRC Webpagina's
28 MEI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)