U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hoge Raad acht rechtbank in zaak Bouterse bevoegd
DEN HAAG, 28 MEI. De Haagse rechtbank is wel degelijk bevoegd het drugsproces tegen de Surinaamse ex-legerleider D. Bouterse te behandelen. Het beroep van zijn advocaat A. Moszkowicz om het proces te verplaatsen naar Rotterdam is door de Hoge Raad verworpen. De Haagse rechters zullen nu volgende week, zoals gepland, de zaak inhoudelijk gaan behandelen.

GS krijgen te veel voor onkosten
ROTTERDAM, 28 MEI. Gedeputeerden ontvangen een te hoge onkostenvergoeding. Hun werkelijke uitgaven liggen met tweeduizend gulden per jaar onder de vaste vergoeding van 8.076 gulden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de belastingdienst.

Duitser verdacht van vier moorden
ROTTERDAM, 28 MEI. De Duitse politie zegt te vermoeden dat de moorden vorige week op twee Nederlandse echtparen in het Zuid-Franse dorpje Monfort zijn gepleegd door de 56-jarige Duitser Dieter Zurwehme, die december vorig jaar niet terugkeerde van een proefverlof uit de gevangenis in Steinhagen, waar hij een levenslange straf moet uitzitten voor roofmoord.

Jeugdauteurs steunen varkens
AMSTERDAM, 28 MEI. Na cabaretier Youp van 't Hek nemen morgen vijf populaire kinderboekenauteurs de actie voor varkenswelzijn Varkens in Nood, opgezet door de auteur J.J. Voskuil, over. Het zijn Thea Beckman, Ton van Reen, Jacques Vriens, Rindert Kromhout en Yvonne Kroonenberg.

Links-rechtse coalitie in Turkije
ISTANBUL, 28 MEI. De nieuwe Turkse regering wordt een coalitie van de centrum-linkse DSP-partij van Bülent Ecevit, de centrum-rechtse ANAP-partij van Mesut Yilmaz, en de extreem-nationalistische MHP van Devlet Bahceli.

NRC Webpagina's
28 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)