U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
OK Corral
Dat beeld van die ene duttende senator in driedelig grijs - wie hij was weet ik niet - heb ik wel vijftien keer gezien gisteravond. De montage wilde me iets duidelijk maken. Het hoofd was half weggezonken, de wenkbrauwharen staken alle kanten uit als van een uil. Midden op de dag. Op de achtergrond zag ik anderen met de ogen dicht, bijvoorbeeld J. Glastra van Loon van D66, de partij waar het om draait. Was hij in het klare daglicht geconcentreerd aan het luisteren? Een nacht had hij nog te gaan. Dergelijke ontluisterende scènes van mediterende oude mannen hebben de Amerikaanse Senaat ervan weerhouden om het camera-oog vrij door de zaal te laten ronddwalen. Er zijn daar maar twee tot drie vaste cameraposities, voor de spreker en op grote afstand, bediend door het Senaatspersoneel. Gelukkig is het hier vrijer.


T V   V O O R A F :


Beetje blowen, beetje nixen
Je hebt maandenlang gewerkt voor de grootste inspanning tot dusver in je leven, het eindexamen. Voor deze twee weken heb je elk kostbaar uurtje ingeroosterd: lezen, nog eens lezen, wekker zetten, slapen, lezen, naar het examen fietsen, nog een blik in je boek werpen, duimen en tenslotte presteren. Dit is de periode waar je oudere vrienden het altijd over hadden, waar je toekomst vanaf hangt.


F I L M   V O O R A F :


Voodoo Woman
'Overdag een vrouw... 's nachts een monster!' Als AIP, dé B-filmproductiemaatschappij uit de jaren vijftig, érgens in uitblonk, dan was het wel in het verzinnen van de meest uitzinnige posterteksten. Nog zo'n mooie: 'Creeping terror ... striking from the depths of hell!' Dat deze wervende teksten hun griezelbelofte niet altijd inlosten, deerde de filmbazen niet; als de mensen maar een kaartje kochten.


NRC Webpagina's
19 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)