U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Doema accepteert nieuwe premier
MOSKOU, 19 MEI. Generaal Sergej Stepasjin is vanmiddag meteen bij de eerste stemming met een royale meerderheid door het Russische parlement aanvaard als nieuwe premier. Zijn verkiezing met 297 stemmen voor, 55 tegen en 14 onthoudingen is een nieuwe veelzeggende overwinning van het Kremlin op de door communisten beheerste Doema.

Roel Pieper stapt na een jaar alweer op bij Philips
ROTTERDAM, 19 MEI. Bestuurslid Roel Pieper van Philips, een jaar lang beschouwd als de belangrijkste kandidaat voor de opvolging van president Cor Boonstra, stapt per 1 juni van dit jaar op. Volgens ingewijden is Pieper in de race voor een baan bij Hewlett-Packard.

Clinton bereid na te denken over grondoffensief
WASHINGTON, 19 MEI. President Clinton heeft gisteren voor het eerst gezegd dat hij bereid is de inzet van grondtroepen in Kosovo te overwegen, als de NAVO-bombardementen Joegoslavië niet doen inbinden. Zijn uitspraak komt op een moment dat nieuwe pogingen worden gedaan een diplomatieke oplossing voor de crisis te vinden. In Helsinki sprak de Amerikaanse plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Strobe Talbott gisteren zeven uur met de Russische bemiddelaar Tsjernomyrdin en de Finse president Martti Ahtisaari over de oorlog.

Directie Boijmans wordt versterkt
ROTTERDAM, 19 MEI. De directie van Museum Boijmans Van Beuningen wordt tijdelijk met een functionaris versterkt om organisatorische veranderingen te kunnen doorvoeren. Dat blijkt uit het advies van PvdA- senator Erik Jurgens, die de afgelopen weken de vertrouwenscrisis tussen staf en directie heeft onderzocht.

Leider Shas verlaat politiek
TEL AVIV, 19 MEI. Arye De'eri, de leider van de ultra-orthodoxe Shas- partij in Israel, heeft zich gisteren uit de politiek teruggetrokken. Met dit besluit wilde hij de weg vrijmaken voor deelname van Shas aan een door verkiezingswinnaar de Ehud Barak te vormen coalitie.


NRC Webpagina's
19 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)