U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Computer spreekt en luistert
De computer verslaat de mens op onderdelen van verbale communicatie. Alleen de samenhang van zinnen of een verhaal heeft hij nog niet onder de knie.

Grote schade door Britse spionnenlijst op Internet
Operaties van de Britse geheime dienst zijn wereldwijd beschadigd door de publicatie op het Internet van een lijst met de namen en standplaatsen van 115 Britse inlichtingenofficieren. Volgens Britse regeringsfunctionarissen moeten "tientallen" agenten met een diplomatieke status worden teruggeroepen.

VS-sancties in dienstensector: Serviërs ook op Internet geïsoleerd
Het Amerikaanse satellietbedrijf Loral Orion, dat wereldwijd satellietverbindingen verzorgt, zal een dezer dagen de connecties met Joegoslavische Internetaanbieders stopzetten.

Kabel zet Amerikaanse mediamarkt op zijn kop
Het versturen van tv-signalen, Internet en telefoon via de kabel is van groot belang voor de strate- gie van Microsoft, America Online, AT&T en Philips.

Libertel ziet omzet per klant dalen
De komst van drie nieuwe aanbieders op de markt voor mobiele telefonie heeft de groei van Libertel in het afgelopen boekjaar nog nauwelijks aangetast. Dat blijkt uit de cijfers over het in maart afgesloten boekjaar.

Treurige toestanden
Aan het weer ligt het niet, het vakantiegeld is binnen en de Matthäus Passion is even opgeborgen ten gunste van romantische vioolmuziek. Maar zelfs de gelukkige terugkeer in het Europese circuit van oud- Bondskanselier Kohl kan de gedachte niet verdringen dat hier en elders in de wereld sprake is van treurige toestanden.

TROS beboet met 80.000 gulden
HILVERSUM, 14 MEI. Het Commissariaat voor de Media heeft de TROS een boete van 80.000 gulden opgelegd omdat de omroep zich dienstbaar heeft gemaakt aan het maken van winst door Centraal Beheer en Zilveren Kruis. Beide bedrijven sponsorden van het programma 't Zal je gebeuren.

France Telecom
De omzet van France Telecom is in het eerste kwartaal van dit jaar met 8,7 procent toegenomen tot 41,1 miljard franc (13,8 miljard gulden). Het Franse telecomconcern vergrootte de omzet in de mobiele telefonie met 40,6 procent tot 6,98 miljard franc.

2000-probleem drukt winst Royal
Verzekeraar Royal Nederland heeft in het eerste kwartaal het premie- inkomen binnen het schadebedrijf zien stagneren door de beëindiging van contracten in verband met de millenniumproblematiek. De winst steeg met 4,2 procent tot 16,8 miljoen gulden. Binnen het levenbedrijf groeide het premie-inkomen bijna 17 procent tot 215 miljoen en het resultaat met ruim 31 procent tot 14 miljoen. De totale winst steeg ruim 34 procent tot 34,3 miljoen. (ANP)


Tijdens het Cannes Filmfestival is dit jaar het recordaantal van 1250 films te zien. Op de officiële Cannes-website zijn persconferenties bij te wonen, en kan er een glimp worden opgevangen van sterren op de rode lopers. Nieuw is dat de database van het festival, met meer dan 20.000 profielen van acteurs en filmmakers, aan de site is gekoppeld, plus informatie over duizenden ooit vertoonde films en de prijzen die sinds 1946 zijn uitgereikt. (www.festival-cannes.fr)

NRC Webpagina's
14 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)