U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Lid van de natuur
De boffers van Hemelvaart: Jomanda en Natuurmonumenten. Zij kregen publiciteit cadeau. De bossen gun ik het meer dan het medium. Jomanda had nog net geen gironummer kunnen melden. Verder zat alles mee. Beelden over haar nieuwe boek, haar verhuizing uit Tiel en haar plannen om internationaal op te lichten - op te stralen bedoel ik. Haar spulletjes gehoorzaamden niet aan hogere machten. Ze had een echte verhuiswagen nodig. Netwerk behandelde op woensdagavond dit medische vaudevillenummer als een Nobelprijswinnaar. Ik keek nog eens goed. Had ik niet per ongeluk op Veronica overgeschakeld? Nee, het was publieke televisie op Nederland 1.


T V   V O O R A F :


De buik van Büch
"Je kan met Goethe heel veel doen", zegt Boudewijn Büch opgeruimd. " Goethe is weer opgekrabbeld. En ik ook." En hij vertelt over Goethes liefdesverdriet vanwege Charlotte (Lotte) Buff en hoe dat over ging. Onderwijl reist hij van Goethes geboortestad naar het oord van dat liefdesverdriet. En wat zien we? Boudewijn Büch voor een beeld van Goethe. Boudewijn Büch voor een boek van Goethe. Boudewijn Büch voor Goethes Lottehuis. Waar we ook zijn, in Frankfurt am Main of in Wetzlar, steeds kijken we naar de man die zoveel kan met Goethe. Maar wat kunnen wij met die man?


F I L M   V O O R A F :


Trees Lounge
Over alcohol vallen mooie, tragische films te maken. De beschonken held drinkt zich dood aan de voet van de Popocatepetl of in Las Vegas. De alcoholist kan ook een romantische antiheld zijn; Mickey Rourke lispelt in trotse beneveling onhoorbare dingen tussen zijn gebarsten lippen. En voor een drankkomedie kan je altijd in Rusland terecht.


NRC Webpagina's
14 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)