U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Groen congres steunt Fischer
BIELEFELD, 14 MEI. Joschka Fischer, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, heeft het partijcongres van de Groenen in Bielefeld over de Kosovo-oorlog overleefd. Een meerderheid van de Groenen schaarde zich achter Fischers vredespolitiek inzake Joegoslavië. Daarmee is de rood-groene coalitie van kanselier Gerhard Schröder gered.

'Bommen doodden vijftig burgers in Kosovo'
BELGRADO, 14 MEI. Bij een NAVO-bombardement zijn volgens de Serviërs in een dorp in Kosovo vijftig burgers gedood en evenveel gewond. Een onafhankelijke bevestiging en een reactie van de NAVO ontbreken.

CAO ambtenaren gemeenten lijkt dichterbij
DEN HAAG 14 MEI. De kans is groot dat de CAO voor gemeenteambtenaren binnenkort rond komt. De onderhandelaars zijn achter gesloten deuren weer met elkaar in gesprek. Verwacht wordt dat, om uit de impasse te komen, de duur van de CAO wordt aangepast.

Overlast door hoge waterstand
KARLSRUHE, 14 MEI. Zware regenval en smeltende sneeuw zorgen voor wateroverlast in Zwitserland en Duitsland. De scheepvaart op de Rijn bij Mannheim ligt stil. Rijkswaterstaat verwacht geen problemen in Nederland.

Veel skaters naar eerste hulp
ROTTERDAM, 14 MEI. Het afgelopen jaar zijn 9.200 skaters terechtgekomen bij de eerste hulp van ziekenhuizen. Nederland telt momenteel meer dan anderhalf miljoen skaters.

Senaat VS tegen controle jeugd
WASHINGTON, 14 MEI. De Amerikaanse Senaat heeft een voorstel verworpen, dat een betere controle van de achtergrond van jeugdige kopers van vuurwapens beoogde.

Ciampi nieuwe president Italië
ROME, 14 MEI. Het Italiaanse parlement heeft Carlo Azeglio Ciampi, de 78-jarige minister van de Schatkist, gekozen als opvolger van president Scalfaro.

Minister Rubin (Financiën) weg
NEW YORK, 14 MEI. De Amerikaanse minister van Financiën, Robert Rubin, treedt over zes weken af. Hij wordt opgevolgd door onderminister Lawrence Summers.

Golkar kiest voor Habibie
JAKARTA, 14 MEI. De Indonesische regeringspartij Golkar heeft president Habibie aangewezen als kandidaat voor de presidentiële verkiezingen later dit jaar.


NRC Webpagina's
14 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)