U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Fax uit de hemel
Ook zonder Kosovo-oorlog zou het zo moeten: een minder uitbundig bevrijdingsfeest. Ik was wel aan een pauze toe na al die leut van Koninginnedag, zeker op televisie. Teveel mayonaise in een week. Alle nationale dagen op een kluitje. Dus zocht ik de rust van religie.


V I D E O C L I P :


Irritant blank rappertje
Het is niet bepaald een flatteus gezicht, het witgebleekte haar van Marshall Mathers (artiestennaam Eminem) en als mode-statement is het achterhaald, maar het moet.


F I L M   V O O R A F :


Hollands herdenken
"Wat zou ik gedaan hebben in hun plaats", was de vraag die filmmaker Ben Verbong bezig hield toen hij het scenario schreef voor Het meisje met het rode haar (1981), naar de gelijknamige boek van Theun de Vries (Theunis Uilke) over de jonge verzetstrijdster Hannie Schaft. Anders dan in de roman uit 1956 komt in de film het communisme nauwelijks ter sprake. "Dat verduisterde bij sommige critici het uitzicht op de filmische kwaliteiten: zij vonden het laf dat Verbong de politieke aspecten had weggelaten en de verzetsstrijd had gereduceerd tot psychologische, individuele beweegredenen", schrijft Henk van Gelder in Hollands Hollywood (1995).


NRC Webpagina's
6 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)