U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NV Eredivisie biedt SBS en RTL rechten
De NV Eredivisie biedt de uitzendrechten voor voetbalwedstrijden in de eredivisie in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 aan de commerciële omroepen te koop aan. De komende twee seizoenen zendt de NOS de samenvattingen van deze wedstrijden nog uit.

De boel bij elkaar houden
Wijlen PvdA-leider Den Uyl en zijn partijgenoot H. Vredeling (beiden kinderen van de Doleantie, 1886) mochten graag een wedstrijd 'wie kent de meeste psalmen uit het hoofd' houden. Het onlangs overleden oud- VVD-Kamerlid T. Joekes citeerde Shakespeare dat het een lieve lust was. Zij waren een verademing temidden van Kamerleden die doorgaans maar een enkele dichtregel kennen: Want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren (Elsschot). Historisch inzicht en daar lering uittreken, blijkt evenmin gemeengoed onder politici.

Siemens en Fujitsu in pc's
Het Duitse conglomeraat Siemens wil samen met Fujitsu uit Japan een computerbedrijf vormen. De nieuwe combinatie moet in vier jaar tijd de pc-productie verdubbelen tot vier miljoen stuks per jaar, meer dan de huidige marktleider Compaq.

Hacker moet ruim half miljard gulden betalen
Sun Microsystems, Nokia, Novell Corp. en NEC eisen ruim 291 miljoen dollar schadevergoeding van de Amerikaanse hacker Kevin Mitnick. Begin jaren negentig heeft Mitnick, die sinds 1995 in de gevangenis zit en onlangs tot 46 maanden gevangenisstraf is veroordeeld wegens hacken, op de computersystemen van de bedrijven ingebroken en software gekopieerd. Volgens de bedrijven is het bedrag met name gebaseerd op de ontwikkelingskosten van de computerprogramma's.

Deutsche Telekom
Deutsche Telekom hoopt op 28 juni 21 miljard mark op te halen met een forse aandelenemissie. Het Duitse telecomconcern heeft kapitaal nodig om overnames in de telecommunicatiebranche te kunnen plegen. De emissie staat volgens financieel directeur Joachim Kröske los van de voorgenomen fusie met Telecom Italia. "We gaan ervan uit dat we dit jaar of volgend jaar een nieuwe overneming doen, aldus Kröske gisteren. De omvang van de uitgifte wordt op 28 mei bekendgemaakt. Volgens de statuten mag Deutsche Telekom dit jaar nog 286,3 miljoen aandelen plaatsen.

Verkoop pc's in Europa blijft groeien
De verkoop van personal computers in Europa is in het eerste kwartaal van dit jaar flink blijven groeien. Ten opzichte van dezelfde periode van 1998 was er een toeneming met 20 procent tot iets meer dan zeven miljoen stuks. De groei in Nederland bedroeg 17,8 procent, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Dataquest. (ANP)


Voor het eerst in 292 jaar zullen de Schotten na de verkiezingen vandaag hun eigen zaken binnen het Verenigd Koninkrijk kunnen regelen. De Welsh kiezen hun eerste parlement sinds de Engelsen hen 600 jaar geleden overmeesterden. Zowel de Schotten (www.scottishelections.co.uk), als de Welsh (www.wales.gov.uk) besteden veel aandacht aan de verkiezingen met het laatste nieuws, countdowns tot de uitslagen en portretten van parlementariërs.

NRC Webpagina's
6 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)