U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Instituut voor foto en film naar Rotterdam'
ROTTERDAM, 6 MEI. Het nieuw op te richten instituut voor de beeldcultuur moet in Rotterdam gevestigd worden. Dat blijkt uit een advies van de Raad voor Cultuur, dat vanmiddag is uitgebracht aan staatssecretaris R. van der Ploeg (Cultuur). 'Rotterdam biedt de beste randvoorwaarden', aldus de Raad, en verwijst daarbij onder meer naar de sfeer van de stad en de symboolwerking van de locatie op de Kop van Zuid. In deze nieuwe wijk aan de Nieuwe Maas heeft de gemeente eerder al het 15.000 vierkante meter grote pakhuis Las Palmas aangewezen. 'Ook de financiële randvoorwaarden zijn in Rotterdam gunstiger dan in Amsterdam', volgens de Raad.

Kok: mogelijk meer Kosovaren hier opnemen
ERMELO, 6 MEI. Minister-president Kok bespreekt morgen in het kabinet de mogelijkheid om in totaal drie- vierduizend vluchtelingen uit Kosovo op te vangen, in plaats van de afgesproken tweeduizend. Dat zegde hij gistermiddag toe tijdens een werkbezoek aan het tentenkamp bij Ermelo, waar 700 Kosovaren verblijven. Kok had eind april al toegezegd dat Nederland meer dan tweeduizend Kosovaren zou opnemen, maar deed verder geen uitspraken over aantallen. Eerst wilde hij van staatssecretaris Cohen (Justitie) weten of andere Europese landen hun toezeggingen wel nakwamen.

Donoren zeggen Macedonië half miljard toe
PARIJS, 6 MEI. Internationale donoren hebben gisteren in Parijs Macedonië voor 252 miljoen dollar (ruim een half miljard gulden) aan hulp toegezegd. Zij zullen zich bovendien inspannen het bedrag later dit jaar tot 400 miljoen dollar op te voeren. In Macedonië dreigt een financiële chaos door de bombardementen van de NAVO op Joegoslavië.

Sloop sociale huurwoningen
ROTTERDAM, 6 MEI. Woningcorporaties gaan steeds vaker over tot sloop van sociale huurwoningen. Vorig jaar werden 6.400 van zulke woningen gesloopt, ruim duizend meer dan in 1997. Corporaties en andere sociale verhuurders beschikken in totaal over ruim 2,3 miljoen woningen.

Uitzendrechten eredivisie
ROTTERDAM, 6 MEI. De NV Eredivisie biedt de uitzendrechten voor voetbalwedstrijden in de eredivisie in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 aan de commerciële omroepen te koop aan. De komende twee seizoenen zendt de NOS de samenvattingen van deze wedstrijden nog uit. De NOS betaalt nu 35 miljoen gulden per jaar.

Siemens samen met Fujitsu in pc's
ROTTERDAM, 6 MEI. Het Duitse conglomeraat Siemens wil samen met Fujitsu uit Japan een computerbedrijf vormen. De nieuwe combinatie moet in vier jaar tijd de pc-productie verdubbelen tot vier miljoen stuks per jaar, meer dan de huidige marktleider Compaq produceert.

Th. Finkensieper (65) overleden
ROTTERDAM, 6 MEI. Voormalig directeur-psychiater drs. H.O.Th. Finkensieper van de Heldring Stichtingen in Zetten is vorige week op 65-jarige leeftijd overleden. Finkensieper werd in 1990 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en elf jaar beroepsverbod wegens seksueel misbruik van moeilijk opvoedbare meisjes in de Betuwse inrichting.


NRC Webpagina's
6 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)