U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Giromuziek
Tuurlijk heb ik toch gekeken naar de Carré-manifestatie van Freek de Jonge en Herman van Veen. Een vergrijsde anti-war-happening, kalm, goed afgekleed. Artiesten in zwart, smoking of zwart-kanten mouwen en zonder luid protest, gestamp of moordenaar-geroep.


T V   V O O R A F :


Het vreselijke waarom
Met ongekende, dramatische precisie wist het leven Alda Peters (44) te treffen. Terwijl zij als advocate werd beëdigd, raakte haar zoon Sannie vijf jaar geleden betrokken bij de bende van Venlo in een custer van ontvoering, roofoverval en brute moord. Haar eerste man is niet de vader van haar zoon; het kind is buitenechtelijk. Zijn echte vader sterft. Alda Peters hertrouwt. De jongen handelde als misdadiger uit gebrek aan warmte. In het milieu van de onderwereld werd hij aanvaard, thuis niet.


F I L M   V O O R A F :


Antonia
De Deense regisseur Lars von Trier vertelt dat hij op de filmacademie leerde: Gij zult geen voice-over gebruiken. En dus gebruikte hij er een. Zijn film Europa begint met niets dan een spoorlijn die onder ons doorraast en een hypnotiserende stem die ons in tien tellen een nieuwe wereld binnen voert. Je bent meteen verkocht.

NRC Webpagina's
14 APRIL 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)