U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amsterdam koppelt computers
DEN HAAG, 14 APRIL. De sociale dienst van Amsterdam gaat zijn computerbestanden koppelen met die van de belastingdienst. Zo kunnen ouderen worden opgespoord die een minimuminkomen hebben en voor een eenmalige uitkering in aanmerking komen.

'Mansholt inspireerde Kennedy'
ROTTERDAM, 14 APRIL. Sicco Mansholt heeft zich in 1963 opgeworpen als speechwriter van John F. Kennedy. De beroemde Ich-bin-ein-Berliner-toespraak die de Amerikaanse president bij de Berlijnse Muur uitsprak is deels geïnspireerd op een tekst die Mansholt hem een maand eerder had toegestuurd. Dat vermeldt het boek De Graanrepubliek van Frank Westerman, nu correspondent van NRC Handelsblad in Moskou.

Zes jaar cel voor Anwar Ibrahim wegens corruptie
KUALA LUMPUR, 14 APRIL. De voormalige vice-premier van Maleisië, Anwar Ibrahim, is vanochtend veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens corruptie. De rechter oordeelde dat hij in vier gevallen misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie als vice-premier en minister van Financiën.

Schandaal rond bouw filmstudio's
ROTTERDAM, 14 APRIL. Op Sint Maarten is een schandaal aan het licht gekomen over een investeringsplan van een half miljard gulden voor film- en televisiestudio's. De Nederlandse zakenman H. Schutte, die naar de rechter is gestapt, zegt slachtoffer te zijn van criminele organisaties.

Vrijspraak in zaak-Tjoelker
LEEUWARDEN, 14 APRIL. De vierde verdachte in de zaak-Tjoelker, de 19-jarige Dennis S. uit Leeuwarden, is gisteren door de Leeuwarder rechtbank vrijgesproken van doodslag op Meindert Tjoelker. De rechtbank achtte niet bewezen dat S. betrokken was bij de dood van Tjoelker, die in september 1997 na een vechtpartij overleed.

Kvaerner stoot scheepswerven af
ROTTERDAM, 14 APRIL. De grootste Europese scheepsbouwer, het Noors-Britse Kvaerner, stoot zijn scheepswerven af. Het concern ziet geen toekomst meer in de verliesgevende divisie. Het gaat om dertien werven in onder andere Schotland, Noorwegen, Duitsland en Rusland met een gezamenlijke omzet van ruim 3 miljard gulden en 10.000 werknemers.

Regering India verliest steun
NEW DELHI, 14 APRIL. De Indiase regering van de vorig jaar aangetreden premier Atal Bihari Vajpayee is haar meerderheid in het parlement kwijt. Een coalitiepartij uit de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu heeft vanochtend haar steun opgezegd. Vajpayee zei op zoek te gaan naar een nieuwe partner.

Berezovski wil toch terechtstaan
MOSKOU, 14 APRIL. De Russische justitie heeft het internationale arrestatiebevel tegen de miljardair-politicus Boris Berezovski ingetrokken, nadat deze had laten weten bereid te zijn van Parijs naar Moskou terug te keren om zich te verantwoorden. De vroegere intimus van president Jeltsin is beschuldigd van illegale commerciële acties.

NRC Webpagina's
14 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)