U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amsterdam koppelt computers
De sociale dienst van Amsterdam gaat zijn computerbestanden koppelen met die van de belastingdienst. Zo kunnen ouderen worden opgespoord die een minimuminkomen hebben en voor een eenmalige uitkering in aanmerking komen.

Anoniem surfen lukt ook op de Balkan niet
Surfen op het Internet zonder sporen achter te laten is aantrekkelijk, vooral in Joegoslavië. Maar gebruikers kunnen door lekken toch worden geïdentificeerd, zo heeft een Amerikaanse beveiligingsdeskundige vastgesteld.

Telefonisch stemmen in 12 waterschappen
Ruim drie miljoen kiesgerechtigden kunnen de komende twee weken hun stem uitbrengen bij de verkiezingen in twaalf waterschappen in Noord- en Zuid-Holland. Voor het eerst kunnen kiezers per telefoon hun keuze maken. Op die manier hopen de waterschappen een hogere opkomst te bewerkstelligen.

Telefooncel verliest strijd van zaktelefoon
KPN Telecom gaat voor 1 juli van het volgend jaar 3.400 openbare telefoons, meest in cellen, weghalen. Ze zijn mede door toenemend gebruik van de zaktelefoon niet rendabel. De telefooncel kan een nieuw leven tegemoet gaan als elektronische informatiezuil over openbaar vervoer of toeristische attracties.

Geruststelling pc-branche
Intel, 's wereld grootste producent van microprocessoren, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar met een winststijging van 57 procent de verwachtingen van analisten overtroffen. Dat is gisteren na het sluiten van de Amerikaanse beurs bekendgemaakt.

Miljoenenaffaire rond filmstudio's Sint Maarten
Het eiland Sint Maarten heeft een reputatie als oord voor witwas- en drugsprak- tijken. Na schandalen rond het vliegveld en hotelbouw dreigt nu een miljoenen- affaire over internationale film- en televisiestudio's.

Magere tijden
Langzaam begint uur U te naderen: het moment waarop ik verstoken zal zijn van satelliet-televisie. Digitaal was ik dat al een weekje of wat, sinds het moment dat ik mijn meubeltjes naar een nieuw huis overbracht. Analoog kan ik echter nog kijken bij mijn vriendin, totdat ook zij de nieuwe woning zal binnentrekken.


De zogenoemde zwarte gaten zijn niet zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dit wordt als breaking news aangekondigd op de site van Astronomy Now, een Brits tijdschrift over astronomie. Naast zwarte gaten waarvan de omvang vergelijkbaar is met een handvol zonnen of zelfs de omvang van ons zonnestelsel, zijn er nu middelgrote zwarte gaten ontdekt waarvan de grootte in de buurt komt van de maan.
(www.astronomynow.com)

NRC Webpagina's
14 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)