Donderdag 18 maart 1999
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletjeVideoclip: explosief verliefd. Met fragmenten van de clip.
bolletjeDossier Crisis Europese Commissie. Met het rapport in het Nederlands en Engels, nieuws- en achtergrondartikelen.
bolletjeBijlmerenquête: Grote zorgen in Israel.
bolletjeEinde fabel Lafontaine in Economie voor Jou.
bolletjeBiologie in Ness-Ziona. Israelisch programma voor chemische en biologische wapens in kaart gebracht.
bolletjeBureau Moskou: reportages van onze correspondent in Moskou.

( a d v e r t e n t i e s )


Onlusten in Noord-Ierland
Portadown - Twee auto's brandden gisteravond uit tijdens rellen in het Noord-Ierse Portadown. Katholieke jongeren van de Garvahgy Road raakten slaags met de politie aan de vooravond van de begrafenis van de katholieke advocate Rosemary Nelson, die maandag werd vermoord door protestantse terroristen.
(Foto AP)

* Top IOC wacht op prins na 'zuivering'
De IOC-hoofdbestuursleden Jacques Rogge en Richard Pound hebben de wens uitgesproken dat prins Willem-Alexander binnenkort zijn werkzaamheden als lid van het Internationaal Olympisch Comité hervat. Dat verklaarden zij gisteren tijdens het IOC-congres in Lausanne, nadat de vergadering met ruime meerderheid instemde met het ontslag van zes leden die zich schuldig hadden gemaakt aan het ontvangen van geld en geschenken van de olympische organisatie van Salt Lake City.

* Kamer denkt mee over Europese Commissie
Samen met premier Kok boog de Tweede Kamer zich gisteren over de crisis in de Europese Unie. Hoe moet de nieuwe Europese Commissie worden samengesteld en wie moet daarvan de voorzitter worden? Kok zelf wil premier blijven, zo maakte hij duidelijk.
bolletje Zie ook:
Dossier Crisis Europese Commissie. Met het rapport in Nederlands en Engels, recente artikelen en meer over de aanloop tot de crisis, het ontslag en de opvolging.

*
De Draad - dagelijkse column
Webby Awards weerspiegelen stand van zaken in jonge tak van ontwerpkunst
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Film en Video - premières
* Webwereld
* Profiel - wekelijkse themabijlage
* Dossiers
* Economie voor jou
* Gastenboek

( a d v e r t e n t i e s )
Postbank
Syntegra - Vrijheid in arbeidsvoorwaarden
ING - Kredietaanvraag on-line

Krekel
Krekel
Nieuw
Olympisch
nummer:
royement

NRC Handelsblad
op Internet

Hoofdredactie:
mr. F.E. Jensma
(hoofdredacteur),
J. van der Vaart,
dr. W. Oosterbaan Martinius
en L. Starink

Internetredactie:
F. Santing (chef),
drs. M.J. Klaver en
T.J. Rooduijn

Vragen, reacties of opmerkingen?
Stuur ze naar
web@nrc.nl

 

* 'Ik ben taaier dan sommigen denken'
Als een Don Quichote bond de Duitse minister van Milieu, Jürgen Trittin, bij zijn aantreden de strijd aan met de kernenergie. Gesprek met een oud-actievoerder. ,,Nu Lafontaine weg is, zal de regering stabiliseren.''

* Aandeelhouders doen een greep naar de macht
Beursfondsen die slecht presteren moeten hun strategie aanpassen, eisen beleggers. Zij willen zich daar actief mee bemoeien.

* Onenigheid over het EK 2000
Arena-directeur J. Gaasterland is niet van plan zijn stadion leeg op te leveren voor het Europees kampioenschap voetbal. De accommodatie in Amsterdam heeft vijf wedstrijden toegewezen gekregen van de organisatie Euro 2000.

* Nedlloyd kiest voor scheepvaart
Nedlloyd gaat zich na de verkoop van zijn Europese distributiepoot ETD volledig richten op de containervaart, waarin het zijn activiteiten heeft ondergebracht in een joint-venture met de Britse rederij P&O. Bestuursvoorzitter Leo Berndsen gaf daarmee vanochtend min of meer toe dat Nedlloyd daarmee in feite ophoudt als zelfstandige Nederlandse onderneming te bestaan.

* Manchester overeind bij Inter
Manchester United is een stap dichter bij het doel voor dit jaar, het winnen van de Champions League. De Britse kampioen schakelde gisteravond in Milaan het Italiaanse Inter uit en plaatste zich voor de halve finales. De ploeg van Jaap Stam speelde met 1-1 gelijk en had twee weken geleden op Old Trafford al met 2-0 gewonnen. Dynamo Kiev onderstreepte de crisis bij Real Madrid door de titelhouder uit te schakelen.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Olympisch dilemma
De stal is in moordend tempo schoongeveegd. Twee onderzoeksrapporten en twee dagen vergaderen achter gesloten deuren zijn voor het Internationaal Olympisch Comité voldoende geweest om zich weer met een rein geweten aan de wereld te presenteren. Zes rotte appels zijn verwijderd, er komen nieuwe regels die corruptie in de kiem moeten smoren en een werkgroep met buitenstaanders zal de verdere 'verbouwing' begeleiden. De olympische gedachte heeft de catharsis doorstaan en is klaar voor de 21ste eeuw. Kroonprins Willem-Alexander kan zich over een paar maanden dus met een gerust hart laten beëdigen. Ziedaar het beeld dat het IOC vanuit Lausanne van zichzelf heeft geschetst.
Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* Vrijdag

Abonnement op NRC Handelsblad?

Abonnement

Een aanbod om over na te denken.