U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kosovo-overleg zo goed als mislukt
PARIJS, 18 MAART. In Parijs is de hoop dat de Serviërs alsnog bereid zijn het vredesplan van de Contactgroep voor Kosovo te tekenen, zo goed als verdwenen. Westerse diplomaten buigen zich al over de stappen die moeten worden genomen als de conferentie wordt afgebroken.

'Fiscale stimulans onmeetbaar'
DEN HAAG, 18 MAART. Het effect van een groot aantal fiscale regelingen, bijvoorbeeld om werklozen aan werk te helpen of om milieuvriendelijk gedrag te stimuleren, is niet meetbaar. Daardoor is niet na te gaan of via de fiscus het gedrag van burgers en bedrijven kan worden beïnvloed. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in het vandaag gepubliceerde rapport 'Belastingen als beleidsinstrument'.

Arena-directeur wil EK niet alle plaatsen geven
AMSTERDAM, 18 MAART. Arena-directeur J. Gaasterland is niet van plan zijn stadion leeg op te leveren voor het Europees kampioenschap voetbal. De organisatie Euro 2000 eist alle zitplaatsen en loges op. In de Arena zijn zesduizend van de 51.200 plaatsen in het bezit van 2.200 certificaathouders. Die hebben het eerste recht op kaarten.

Federatieraad trotseert Jeltsin
MOSKOU, 18 MAART. President Jeltsin is gisteren voor het eerst in conflict geraakt met de regionale leiders van Rusland, verenigd in de Federatieraad, de Russische 'Eerste Kamer'. Deze maakte het ontslag van procureur-generaal Skoeratov ongedaan, een man die Jeltsin zegt te beschouwen als een 'man zonder scrupules'.

Zware eisen voorkenniszaak
AMSTERDAM, 18 MAART. Het openbaar ministerie heeft forse straffen geëist tegen de verdachten in de voorkennisaffaire Nedlloyd. In Amsterdam hoorden vanochtend de 68-jarige J.H. en zijn 38-jarige schoonzoon G. van J. negen maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Vonnis vertraagt uitbouw Boijmans
ROTTERDAM, 18 MAART. De geplande uitbreiding van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft opnieuw vertraging opgelopen. De bewoonster van een pand naast het museum, dat moet wijken voor de nieuwbouw, maakt bezwaar.

Al dertien doden na bezoek Flora
DEN HAAG, 18 MAART. Het aantal dodelijke slachtoffers onder de bezoekers van de West-Friese Flora is gisteren gestegen tot dertien. Bij vijf van hen staat vast dat ze zijn overleden aan de besmetting met de legionellabacterie.

Weer BSE-geval
MARKELO, 18 MAART. In het Overijsselse Markelo is gisteren het zesde geval van gekkekoeienziekte in Nederland geconstateerd. De vijfjarige Doortje 101 bleek besmet met BSE.

Joekes overleden
DEN HAAG, 18 MAART. De oud-VVD-politicus, journalist en schrijver Theo Joekes is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden, zo is vanochtend bekend geworden.

NRC Webpagina's
18 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)