U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Een echte auto van katoen
Als een lint van mieren kropen ze eind 1989 vanuit Hongarije naar het vrije Westen. De val van de Berlijnse Muur leek aanstaande en de Trabant was op slag de mascotte van een obsolete ideologie. Uit respect en mededogen schopte de plotselinge media-ster het nog tot 'Auto van het jaar 1989' in West-Duitsland.


T V   V O O R A F :


Honds
Tout Amsterdam was op 19 september 1986 bij de première van Going to the Dogs, een toneelstuk in vier bedrijven van Wim T. Schippers. Een fraai familiedrama vol verrassende wendingen en ontknopingen, met een vleugje Tsjechov. Waarom was de Stadsschouwburg tot de nok toe vol en moest er zelfs een nachtvoorstelling ingelast worden?


T V   V O O R A F :


Design-echtpaar in zaken
Die onverwoestbare glimlach. Als ik aan Charles en Ray Eames denk, is dat het eerste wat ik voor me zie. Ray (schilderes) in haar eeuwige kleinemeisjesovergooiers en strikken in het haar, de grote Charles (architect) aan het handje naast zich. Samen is dit immer stralende echtpaar hèt symbool van de Amerikaanse vormgeving in de jaren vijftig: speels maar ook gedisciplineerd, altijd aan het 'experimenten' maar ook de massaproductie toegewijd. Vanavond is bij de TROS de documentaire Zitgeluk van de 20e eeuw te zien die Gigaherz over hen maakte.

NRC Webpagina's
13 EN 14 FEBRUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)