U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Aandacht voor sportieve ouderen en het blijven werken na de 65-jarige leeftijd. Gesprekken met de 74-jarige bodybuilder Gerard Dreese die nog in wedstrijden doet en met werkende gepensioneerden. Radio 5, 14.02-15.00u.

NPS-thema: Goethe. Zijn carrière begon Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) als minister in dienst van de Hertog van Weimar, het hof dat door zijn toedoen het culturele centrum van de 18de eeuw zou worden. Zijn meeste roem zou hij vergaren als dichter en natuurwetenschapper. Met muzikale visies op Wandrers Nachtlied door componisten als Schubert, Schumann, Liszt, Ives, Diepenbrock en Voormolen. Radio 4, 15.55-16.30u.

Spektakel. Aandacht voor het vrouwelijk cabaretduo De Bloeiende Maagden die men kan zien als de tegenhangsters van Hans Teeuwen en Theo Maassen. En het verschijnsel mobiele telefonie waardoor er een groeiende behoefte bestaat anderen te mee te delen waar men is. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de groep Mazzeltov, de zangeres Margriet Eshuys, Vera Coomans en cabaretier Jeroen van Merwijk. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Onder meer een optreden van John Scofield & Larry Grenadier tijdens de Jazz Marathon '98 in Groningen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. O.a. zingt My Fair Lady tekstschrijver Alan Jay Lerner onbekend werk dat hij schreef met Kurt Weill. En My Funny Valentine vertolkingen van Frank Sinatra, Rita Reys, Miles Davis, Toots Thielemans en Katja Ebstein. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. Onder meer een reportage over de financiële problemen van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Verder de commotie over de komende biografie van Piet Schrijvers over David Cohen, een van de voorzitters van de Joodsche Raad. De wijze waarop Schrijvers te werk gaat is Cohens zoon Herman in het verkeerde keelgat geschoten. Een confrontatie tussen Cohen en Schrijvers. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Na de terugblik van oud-minister-president Willem Drees op de eerste helft van deze eeuw een gesprek over de geschiedenis van het roddelen met wetenschappelijk docent W. Evers n.a.v. het 25-jarige bestaan van het blad Story. Verder een debat over de vraag waaraan wij onze Gouden Eeuw te danken hebben en een radiodocumentaire over de Internationale Antimilitaristische Vereniging die in 1904 werd opgericht. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks debat tussen de senatoren Gerrit Braks (CDA), Leendert Ginjaar (VVD), Eddy Schuyer (D66) en Elske ter Veld (PvdA) over de komende Statenverkiezingen en de politieke betekenis van de Eerste Kamer. Ook komt de effectiviteit van de parlementaire enquête aan de orde. Radio 1, 13.02-14.00u.

Weekendcafé. Jazztalenten vertellen over het overleven als jazzmuzikant in Nederland. Met o.a. de zangeressen Ilse Huizinga en Carmen Gomez en platendirecteur Ben Gieskens. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de Vlaamse cabaretier Els de Schepper naar aanleiding van haar nieuwe theaterprogramma De witte negerin. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Gesprek met fotograaf Paul Huf die in het Groninger Museum een expositie heeft van door hem gefotografeerde platenhoezen. Ook te gast: cabaretière Els de Schepper, choreograaf Toer van Schayk, acteur Hans Kesting en dichter René Huigen. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
13 EN 14 FEBRUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)