U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verzekeraar eist data van zieke werknemers op
UTRECHT, 13 FEBR. Verzekeringsmaatschappij Reaal eist van bij haar verzekerde werkgevers en hun arbodiensten vertrouwelijke gegevens op over zieke werknemers. Dit is in strijd met de privacycode van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst (KNMG).

Politie nam El Al vrachtbrieven niet in beslag
ROTTERDAM, 13 FEBR. De luchtvaartpolitie op Schiphol heeft op de avond van de Bijlmerramp verzuimd de vrachtbrieven (de zogenoemde 'master airwaybills') van de verongelukte El Al-vlucht in beslag te nemen. Deze papieren, die een gedetailleerd beeld geven van de lading, zijn pas na 4 oktober op het vrachtkantoor van El Al opgehaald.

Korthals blijft Öcalan weigeren
RIJSWIJK, 13 FEBR. Nederland laat PKK-leider Öcalan niet op humanitaire gronden toe. Diens Nederlandse advocate Böhler had minister Korthals van Justitie woensdag met klem om toelating gevraagd. Op die dag had de leider van de Koerdische Arbeiderspartij het (geheim gehouden) land moeten verlaten waar hij momenteel verblijft. De autoriteiten dreigden Öcalan uit te leveren aan Turkije.

60.000 banen weg bij Deutsche Bahn
BERLIJN, 13 FEBR. De Duitse spoorwegen willen het concern drastisch saneren. De komende drie jaar willen de spoorwegen 60.000 van de 193.000 arbeidsplaatsen schrappen.

Kosovo-overleg wellicht verlengd
PARIJS, 13 FEBR. De ministers van Buitenlandse Zaken van de zes lidstaten van de internationale Contactgroep komen morgen in Parijs bijeen om te beslissen of de Kosovo-conferentie in Rambouillet met een week wordt verlengd.

Meer geboorten
BRUSSEL / ROTTERDAM, 13 FEBR. Het aantal geboorten in Nederland nam vorig jaar aanzienlijk toe. Deze ontwikkeling staat haaks op die in de Europese Unie, waar het aantal geboorten juist is gedaald tot een naoorlogs laagtepunt.

Harddrugs
BREDA, 13 FEBR. De politie heeft gisteravond in twee auto's bij de grensovergang Hazeldonk tientallen kilo's harddrugs en xtc-pillen gevonden. De politie wilde de auto's in Rotterdam controleren, maar beide bestuurders sloegen met hun voertuig op de vlucht. Bij Hazeldonk werden ze tot stoppen gebracht.

NRC Webpagina's
13 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)