U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Rouwen en lachen
Een slecht trekje van de VPRO: ze zijn daar zo gezócht. Het begint al met dat kantoor met scheve vloeren, waar ze in werken. Vorm ten koste van inhoud. De herfsttij der oorspronkelijkheid. Niets mis met nieuwe ideeën maar ze zijn geen doel op zichzelf. De in 1994 overleden Britse televisiemaker, Dennis Potter, hield er niet van om ,,controversieel schrijver'' te worden genoemd. ,,Dat ik bepaalde stramienen doorbrak, kwam omdat ik deed wat ik moest doen: het ging nooit om het doorbreken zelf'', schreef hij. Het genie laat geen ,,taboes'' ontploffen maar eindigt na een aantal achteraf logische stappen in de relativiteitstheorie.


T V   V O O R A F :


Een rel in Singapore
Singapore's oud-premier Lee Kuan Yew, een van Azië's meest gerespecteerde politici, kreeg een paar maanden geleden van een journalist de vraag voorgelegd hoe groot hij de kans achtte dat de situatie in buurland Maleisië uit de hand zou lopen na het ontslag en de arrestatie van vice-premier Anwar Ibrahim. ,,Ik denk niet dat het in Maleisië net zo zal gaan als in Indonesië'', zei Lee. ,,Maar laten we niet vergeten hoe snel in multi-raciale samenlevingen de gemoederen verhit raken (...). Een aanleiding is vaak snel gevonden. Singapore's ernstigste rassenrellen ooit werden aangewakkerd door een rel rond een 13-jarig Nederlands meisje.''


F I L M   V O O R A F :


Quiz Show
Welke film over een boot trok miljoenen kijkers? Een dergelijke sadistisch eenvoudige vraag moet Herbert Stempel in de quiz Twenty- One fout beantwoorden omdat de zender NBC vindt dat het tijd is voor een nieuwe kandidaat.

NRC Webpagina's
22 JANUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)