U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ramp Hercules: twee man vervolgd
ROTTERDAM, 22 JAN. Het openbaar ministerie in Arnhem gaat twee militairen strafrechtelijk vervolgen voor hun aandeel in de ramp met de Hercules C130 van de Belgische luchtmacht in de zomer van 1996 op Eindhoven Airport. Beiden wordt dood door schuld, dan wel het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Noodtoestand in Roemenië wordt uitgesteld
RAMNICU VALCEA, 22 JAN. Kort voor de afloop van een ultimatum door president Constantinescu zijn in Roemenië alsnog gesprekken op gang gekomen tussen de regering en stakende mijnwerkers. Premier Vasile kwam nog geen half uur voor de afloop van het ultimatum aan in het kuuroord Cozia, op 25 kilometer van de stad waar de stakende mijnwerkers zich sinds gisteravond ophouden.

Hoogervorst: meesten komen nooit uit WAO
DEN HAAG, 22 JAN. Het grootste deel van de volledig arbeidsongeschikten komt vermoedelijk nooit meer uit de WAO en houdt de volledige WAO-uitkering. Dat zegt staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) in een gesprek met deze krant. Ongeveer 680.000 WAO'ers krijgen een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering en 220.000 een gedeeltelijke. Vorige week presenteerde Hoogervorst een plan dat moet leiden tot vermindering van het aantal WAO'ers. Volgens de bewindsman bestaat er een groot gebrek aan informatie over de achtergronden en redenen van arbeidsongeschiktheid. ,,Ik denk dat de waarheid van dit moment is dat het overgrote deel van de mensen met een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering daar niet meer uit komt'', zegt Hoogervorst.

Joegoslavië wijst Walker niet uit
PRISTINA, 22 JAN. Joegoslavië wijst William Walker, het hoofd van de OVSE-missie in Kosovo, voorlopig niet uit. Het bevel aan Walker Joegoslavië te verlaten, is voor onbepaalde tijd bevroren. Walker verbleef gisteren op advies van OVSE-voorzitter Knut Vollebaek nog steeds in de hoofdstad van Kosovo, Pristina.

Zalm vindt extra bezuiniging nodig
DEN HAAG, 22 JAN. Het kabinet moet tussentijds enkele miljarden bezuinigen. Oorzaken zijn de afkoeling van de economie en de tegenvallende uitgaven. Geen enkel ministerie en geen enkele regeringspartij kan daarbij worden gespaard, aldus minister Zalm (Financiën) vanmorgen in De Telegraaf.

'Staak proces afzetting Clinton'
WASHINGTON, 22 JAN. De druk op Republikeinen in de Amerikaanse Senaat om het impeachment-proces van president Clinton te beëindigen, groeit binnen hun eigen gelederen. De conservatieve Republikeinse televisie-dominee Pat Robertson, die maandenlang voor Clintons afzetting heeft gepleit, vindt nu dat het proces moet worden stopgezet.

Libisch lid van IOC treedt af
LAUSANNE, 22 JAN. De Libiër Bashir Mohamed Attarabulsi is vandaag afgetreden als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Hij is de tweede IOC'er die opstapt wegens corruptie rond de toewijzing van de Winterspelen in 2002 aan Salt Lake City. Morgen maakt het IOC in Lausanne de resultaten van een onderzoek naar misstanden rond de Spelen bekend.

NRC Webpagina's
22 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)