U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deel impeachment op tv
Amerikaanse televisiestations vrezen dat ze het impeachmentproces van president Clinton niet volledig kunnen uitzenden. Volgens regels die dateren van 1868 moeten de senatoren, die de komende weken over het politieke lot van Clinton beschikken, hun onderlinge debatten over de zaak achter gesloten deuren voeren.

Veertien keer publiciteit voor Defensie
De Koninklijke Landmacht had 5,2 miljoen gulden over voor de Veronica- dramaseriesoap Combat. De Landmacht kreeg zeggenschap over de thema's die in de serie behandeld werden, de soap werd immers gebruikt als voorlichtingsfilm. De Landmacht bepaalde de inhoud, Veronica ging over het drama.

Geert van Kesteren wint Zilveren Camera
Freelance-fotograaf Geert van Kesteren is vanmorgen tijdens een bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht uitgeroepen tot fotojournalist van het jaar. Daarnaast is hij ook winnaar van de Zilveren Camera. De Canonsportprijs voor de beste sportfoto ging naar Pim Ras en de Utrechtprijs voor jonge fotojournalisten (tot 30 jaar) werd toegekend aan Thomas Schlijper (23).

'Televisiekijken kan heel gezond en goed zijn'
Het hoge woord is eruit. Televisie is niet alleen maar slecht, passief en verderfelijk. Nee, televisie kijken is gezond. Tenminste, als er bewust mee wordt omgegaan door de makers van televisieprogramma's en dat gebeurt gelukkig meer en meer. Dit concludeert Martine Bouman, die vandaag aan de Landbouw Universiteit Wageningen promoveert op de invloed van televisie.

FD klem tussen krantenreuzen
Toen uitgever PCM in 1995 de stoute schoenen aantrok en de concurrerende Dagbladunie overnam werd er in de krantenwereld behoorlijk gemopperd. Vijf van de zes landelijke dagbladen (Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, Algemeen Dagblad en Trouw) in handen van een enkele onderneming, dat kan nooit goed zijn voor de pluriformiteit en de marktwerking, zo vreesden vele prominente Nederlanders.

Wegener koopt dealer in adressen
Wegener Arcade neemt het Britse Dudley Jenkins (direct marketing) over. Het media- bedrijf heeft een bod uitgebracht van 80,6 miljoen Britse pond (ruim 250 miljoen gulden) en zich verzekerd van een meerderheid.

Communisten uit de oude doos
Ambassadeurs van landen uit de hele wereld zijn gekomen om Erich Honecker, staatshoofd van de DDR, geluk te wensen met het nieuwe jaar. De DDR-televisie laat ze een voor een zien, Honeckers hand schuddend op 11 januari 1989. De ambassadeurs uit de broederlanden, en de landen uit de Derde Wereld van progressieve signatuur, die volgens het DDR-journaal 'van hun regering de opdracht hebben gekregen kameraad Honecker persoonlijk te bedanken'. De Amerikaanse ambassadeur wordt slechts terloops vermeldt.

Haagse krant wil ochtendeditie
De Haagsche Courant onderzoekt de mogelijkheid om in het najaar naast de avondkrant ook een ochtendeditie uit te brengen. Met een ochtendeditie, die vanaf 6 uur 's ochtends in de losse verkoop te verkrijgen moet zijn, wil de krant nieuwe lezers trekken.

Eijken verlaat IP
Frank Eijken, irecteur van IP, het reclameverkoopbureau van de Holland Media Groep (RTL4, 5 en Veronica), stapt per 15 januari op. Dit heeft hij vandaag bevestigd. ,,Tien jaar lang heb ik in onafhankelijkheid bij IP kunnen opereren. Nu de aandelenoverdracht van IP naar HMG een feit is, is dit een geschikt moment om af te sluiten."

Yahoo! komt met gunstige resultaten
Het Amerikaanse Internet-bedrijf Yahoo! heeft in het vierde kwartaal van 1998 een bedrijfsresultaat van 18,5 miljoen dollar (35,3 miljoen gulden) behaald. In dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf nog een min van 1,9 miljoen dollar. Yahoo! exploiteert websites met onder meer 'chat rooms' en zoekmachines. De omzet steeg tot 76,4 miljoen dollar vergeleken met 26,6 miljoen een jaar eerder. Over het hele jaar was het bedrijfsresultaat 25,6 miljoen, tegen een min van 25,5 miljoen in 1997. De omzet nam toe van 70,5 miljoen naar 203,3 miljoen dollar. (AP)


Het e-zine Salon Magazine bevat een spannend verhaal over de rally Parijs-Dakar van het afgelopen jaar. Zeventien dagen zijn de 349 rijders onderweg. Bloed, zweet en motorolie druppelen van het scherm. Het verhaal begint met de verzamelde menigte bij de finish waar de 173 motoren, 115 race-auto's en 61 trucks na 6500 kilometer zullen eindigen. Dit jaar is 17 januari de laatste racedag. www.salonmag.com/wlust/feature/1998/03/31feature.html

NRC Webpagina's
13 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)