U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deel impeachment op tv
WASHINGTON, 13 JAN. Amerikaanse televisiestations vrezen dat ze het impeachmentproces van president Clinton niet volledig kunnen uitzenden. Volgens regels die dateren van 1868 moeten de senatoren hun onderlinge debatten over de zaak achter gesloten deuren voeren. Morgen is de eerste zittingsdag van het impeachmentproces.

Akkoord over vrijlating Serviërs
PRISTINA, 13 JAN. Volgens Knut Vollebaek, hoofd van de OVSE, heeft het Kosovo Bevrijdingsleger U€K ingestemd met de vrijlating van acht gevangen Servische soldaten.

Bankpresident Brazilië weg, onrust markten
BRASILIA, 13 JAN. De president van de centrale bank van Brazilië, Gustavo Franco, heeft vanmiddag zijn aftreden bekendgemaakt. De Braziliaanse krant O Globo had eerder op de dag het aftreden al gemeld. Volgens het blad is de belangrijkste reden een conflict over de economische politiek met de bankdirecteur voor monetair beleid, Francisco Lopes, die meteen tot opvolger van Franco is benoemd.

Sterke groei bij concern Randstad
ROTTERDAM, 13 JAN. Uitzendconcern Randstad Holding NV heeft het afgelopen jaar omzet en winst met bijna eenderde opgevoerd. President-directeur H. Zwarts voorziet zowel voor 1999 als voor de jaren daarna 'een voortgaande winstgevende groei'.

Camera's tegen geweld bepleit
DEN HAAG, 13 JAN. Minister Korthals (Justitie) heeft gisteren gepleit voor het ophangen in uitgaansgebieden van meer camera's om het publiek in de gaten te houden. Hij zei dit in een reactie op de dood van twee meisjes in een café in Gorinchem.

Chili toegelaten bij uitlevering
LONDEN, 13 JAN. Chili mag vertegenwoordigd zijn bij de hernieuwde behandeling van het Spaanse verzoek om uitlevering van de voormalige Chileense leider, Pinochet. Dat hebben de rechters van het Britse House of Lords vanmorgen bepaald.

Geesink wellicht berispt door IOC
ROTTERDAM, 13 JAN. Het Nederlandse lid van het Internationaal Olympisch Comité, Anton Geesink, wacht waarschijnlijk een berisping van de sportorganisatie. Dat heeft NOC-voorzitter J. van der Reijden uit betrouwbare bronnen vernomen. Geesink zou op onrechtmatige wijze geld hebben aangenomen van de organisatie van de Winterspelen van Salt lake City in 2002.

Leger Congo doodt burgers
NAIROBI, 13 JAN. Congolese regeringstroepen hebben de afgelopen week een bloedbad aangericht in het noordwesten van het land, waar zij enkele dorpjes hadden veroverd op rebellen. Volgens vluchtelingen in de Centraal-Afrikaanse Republiek kwamen bij de wraakacties door het regeringsleger ongeveer driehonderd burgers om. De regeringssoldaten heroverden in het gebied enkele dorpen met medewerking van de Centraal-Afrikaanse Republiek, vanwaar ze de rebellen in de rug aanvielen.

Pleidooi ECT voor snelle aanleg Tweede Maasvlakte
ROTTERDAM, 13 JAN. Bestuursvoorzitter Wouter den Dulk van het Rotterdamse containeroverslag Europe Combined Terminals (ECT) vindt dat er haast moet worden gemaakt met de aanleg van een Tweede Maasvlakte. Afgaande op de groeicijfers van zijn bedrijf constateerde Den Dulk vanochtend dat er vanaf 2004 in de containeroverslag een nijpend ruimtegebrek dreigt te ontstaan in de vorm van bedrijfsterreinen. ,,Er moeten wat dat betreft dit jaar knopen worden doorgehakt','zegt Den Dulk. ECT heeft het afgelopen jaar een winst gemaakt van 43 miljoen gulden, tegenover 40 miljoen in 1997. Het aantal overgeslagen containers nam toe met 10,5 procent tot bijna 4,4 miljoen stuks. De omzet groeide van 643 miljoen gulden tot 729 miljoen gulden.

ING financiert windmolenproject in China
ROTTERDAM, 13 JAN. ING financiert via haar dochter Postbank Groen een windmolenpark van energiebedrijf NUON in China. Het project in het Zuid-Chinese Shantoe omvat 40 windmolens met een totale capaciteit van 24 Megawatt. Van de nodige 60 miljoen gulden bracht NUON 20 miljoen in en ING 40 miljoen, waaronder 10 miljoen van Postbank Groen.

NRC Webpagina's
13 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)