U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Publieke dood
Mag je het afscheid van een stervende filmen? Een echt debat komt zelden voor bij het programma over televisie Blauw Licht. Meestal zijn de vier deelnemers het roerend met elkaar eens. Afgelopen woensdag ontstond er wel een levendige discussie. Schrijfster Vonne van der Meer vond dat sterven een privémoment was.


T V   V O O R A F :


Zonder glans der eeuwen
In 1973 werden hartelijke, welgemeende dankwoorden aan hem gericht. Het Provinciaal Museum van Drenthe had sinds kort immers de beschikking over een uitgebreide collectie vuurstenen, die tegelijk de aanwezigheid van menselijk leven in Noord-Nederland met veertigduizend jaar had vervroegd. Lof en waardering voor Tjerk Vermaning, de scharensliep uit Smilde, die daarvoor had gezorgd. De vaderlandse geschiedenis verlengd met 40 eeuwen, dat was niet eerder vertoond. Mammoetjagers op de Drentse heide, wie had dat durven denken? Vermaning vergeleek zichzelf met Piet Hein en Michiel de Ruyter.


F I L M   V O O R A F :


The Buddy Factor
Als het beeld nog zwart is van het begin, vat een vrouwenstem de film al voor ons samen. Eerst moet je slaaf zijn voor je jezelf succesvol mag noemen. De drijfveren voor succes zijn ambitie, hebzucht, soms liefde. Er zijn verhalen over succes dat door liefde is geïnspireerd - dit is niet zo'n verhaal.

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)