U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Plan voor een gratis dagblad op station
ROTTERDAM, 11 DEC. Samen met de Zweedse uitgever MTG brengen de Nederlandse Spoorwegen in juni volgend jaar een nieuwe krant op de markt die gratis zal worden verspreid op NS-stations. Het dagblad, op tabloidformaat, wordt voornamelijk gevuld met korte nieuwsberichten.

Opnieuw een dissidente schrijver verdwenen in Iran
TEHERAN, 11 DEC. In Iran is opnieuw een dissidente schrijver verdwenen. Volgens zijn verwanten wordt Mohammad Jafar Pouyandeh (45) vermist sinds hij woensdagmiddag zijn kantoor in de Iraanse hoofdstad verliet.

Altijd op de eerste rang
Een ernstige waarschuwing is op zijn plaats: de aanschaf van Robert Hofman's FilmQuiz op cd-rom dient afgeraden te worden aan filmgekken met tijdgebrek. Het beantwoorden van de driekeuzevragen, onderverdeeld in zeven categorieën, is namelijk een zeer verslavende bezigheid.

Winstgroei Oracle
Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle heeft in het tweede kwartaal van het op 1 juni begonnen boekjaar de nettowinst zien stijgen met 46 procent tot 274 miljoen dollar (515 miljoen gulden). De omzet nam toe met 27 procent tot 2,06 miljard dollar. De resultaten van Oracle overtroffen de verwachtingen van analisten. Over de eerste helft van het boekjaar steeg de winst met ruim 35 procent tot 469 miljoen dollar. De omzet groeide met 27 procent tot 3,8 miljard dollar.


Als je een fles champagne voorzichtig opent, ontsnapt er ook een pluimpje mist. Wat is dat? Most, water of koolzuur? Tot woendag 16 december kan men de antwoorden voor de vijfde Nationale Wetenschapschapsquiz insturen. De winnaar mag op ontdekkingsreis naar Muggebeet. De twintig vragen zijn online in te vullen en direct te verzenden. De VPRO-website bevat vorige edities van de jaarlijkse quiz en ditmaal ook een juniorenvariant, maar daarvan ontbreken de vragen op de site.
(www.vpro.nl)

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)