U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Morele knuppel
Rijk de Gooyer heeft eens smakelijk verteld hoe hij tijdens de bezetting bijna door de SS was geronseld. Een Duitse recruteringsofficier bracht een bezoek aan de HBS waar Rijkje zich stierlijk verveelde. De mooie verhalen over parachutespringen, prijsschieten en reizen naar verre landen maakten zo'n indruk op hem, dat hij onmiddellijk het aanmeldingsformulier invulde. Thuisgekomen liet hij het enthousiast aan zijn vader zien, die er zijn handtekening onder moest zetten maar zijn zoon in plaats daarvan tracteerde op een stevig pak slaag. Korte tijd later zwom De Gooyer de Waal over naar bevrijd gebied en sloot hij zich aan bij het Amerikaanse leger. SS-uniformen zou hij alleen tijdens filmopnames aantrekken. Het kan verkeren.


T V   V O O R A F :


Meedeinende kapsels
Wat zag ze er braaf uit, Nederlands koningin van de carnaval Ria Valk, in haar hooggesloten jurkje en met haar vlotte korte, zwaar getoupeerde kapsel. Je verwacht dat ze elk moment 'mieters!' of 'reuze!' roept. Maar ons Rie was toen nog een rockende meid, ze was wat meer butch. Met de bekende ietwat hese stem zegt ze over Little ship van haar collega's The Blue Diamonds (later een grote hit): ,,Ik vind ze steengoed. Ik kan lekker met ze voetballen elke dag.'' Over een ander plaatje is ze gedecideerd: ,,Geef mij maar wat wilder.'' En Elvis Presley ,,met zijn Brigitte Bardot-mondje'' vindt ze ,,niks aan''.


F I L M   V O O R A F :


Beerput
Een politiek complot wordt doorgaans alleen in films snel ontmaskerd. In het echt is er vaak pas een kansje achter de waarheid te komen als de stoffige dossiers na decennia voor een deel openbaar worden gemaakt. Een uitzondering is de zaak-Lambrakis.

NRC Webpagina's
5 EN 6 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)