U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kritiek op contract apothekers
DEN HAAG, 5 DEC. Zo'n zevenhonderd apothekers die een contract hebben gesloten met het farmaceutisch bedrijf GlaxoWellcome ,,geven er blijk van geen inzicht te hebben in de van hen geëiste onafhankelijkheid''. Ook leveren ze duurdere medicijnen dan nodig is, omdat ze daar financieel beter van worden. Het contract met GlaxoWellcome moeten ze opzeggen. Dit schrijft de Inspectie voor de gezondheidszorg in een 'interne nota' over het onderzoek naar de contracten van zeker 696 apothekers met GlaxoWellcome. Minister Borst (Volksgezondheid) heeft de inspectie opnieuw op pad gestuurd om nog meer informatie boven tafel te krijgen.

Toch geld gevonden voor aanleg wegen
DEN HAAG, 5 DEC. Het kabinet is er alsnog in geslaagd 2,3 miljard gulden te vinden, waarmee een aantal ernstige knelpunten in de infrastructuur van vooral het zuiden en oosten van het land versneld kan worden aangepakt. Dit heeft minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) gisteren bekendgemaakt. Het gaat onder meer om de aanleg van de omstreden A73 tussen Venlo en Roermond en de A74, eveneens bij Venlo, alsook de A50 tussen Eindhoven en Oss. Ook het stuk van de A50 in Gelderland tussen Valburg en Grijsoord zal versneld kunnen worden aangelegd. In Overijssel geldt hetzelfde voor de N35 en de N34.

KNVB peilt betaald voetbal over clubcard
ROTTERDAM, 5 DEC. De KNVB heeft een enqute gehouden onder de 36 betaald-voetbalclubs over de clubcard. De resultaten worden maandag in de algemene vergadering bekendgemaakt en dinsdag overhandigd aan staatssecretaris Vliegenthart van het ministerie van VWS. De voetbalbond besloot tot een peiling nadat in een speciaal opgerichte 'denktank' geen consensus kon worden bereikt over de toekomst van de voetbalpas. De clubs hebben geantwoord op vragen als: moet de clubcard verplicht worden gesteld met foto? En: mogen supporters van uitspelende clubs alleen risicowedstrijden bijwonen met een goldcard, waarop wel of geen pasfoto staat?

Nederlandse bijdrage aan vrede Kosovo
DEN HAAG, 5 DEC. Nederland zal op drie verschillende manieren meewerken aan een poging van de internationale gemeenschap om de stabiliteit in Kosovo te handhaven. Dit heeft premier Kok gisteren bekendgemaakt.

Lynchpartij na doodrijden kind
VALENCIA, 5 DEC. In de Spaanse stad Valencia is gisteren een 44-jarige vrachtwagenchauffeur gelyncht nadat hij een kind van anderhalf jaar had doodgereden, aldus de politie. Na het ongeluk stortte zich een aantal mensen, onder wie familieleden van het kind, op de chauffeur die op de vlucht sloeg. Zijn achtervolgers haalden hem na circa honderd meter in en sloegen, staken en trapten hem. Hij overleed ter plekke. De daders zijn voortvluchtig.

Ed Nijpels naar Friesland
LEEUWARDEN, 5 DEC. Ed Nijpels (48) wordt per 1 januari 1999 commissaris van de koningin in Friesland. In de provincie is blij gereageerd op de komst van de VVD'er. Nijpels volgt Loek Hermans op, de huidige minister van Onderwijs.

Peper beslist over groter Den Haag
DEN HAAG, 5 DEC. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) zal een besluit moeten gaan nemen over de gebiedsuitbreiding van de stad Den Haag. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben gisteren besloten om het dossier over te dragen aan de minister.

Priem terug in Nederland
REIMS, 5 DEC. Ploegleider Cees Priem van TVM is vannacht om kwart voor twee in zijn woning in Wemeldinge gearriveerd. Hij mocht gisteravond samen met verzorger Jan Moors en teamarts Andrei Michailov Frankrijk verlaten nadat ze eerst op het politiebureau hun paspoorten hadden opgehaald.

Invoering euro duurt een maand
DEN HAAG, 5 DEC. De invoering van de euro gaat definitief een maand duren. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Vanaf 1 januari 2002 zullen de euro en de gulden vier weken als wettig betaalmiddel naast elkaar bestaan. Een snellere invoering van de euro levert volgens premier Kok te veel problemen op.

Snelle groei banen in VS
NEW YORK, 5 DEC. Het aantal banen in de Verenigde Staten is in de maand november met 267.000 gestegen. Door deze onverwacht snelle groei daalde het percentage werklozen onder de beroepsbevolking tot 4,4 procent en reageerde de beurs van Wall Street met een stijging van de Dow Jones van 1,54 procent.

NRC Webpagina's
5 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)