U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reed Elsevier sleept beurs mee in val koersen
Een waarschuwing van uitgever Reed Elsevier dat de winst over dit jaar lager zal uitvallen, heeft vanmorgen gezorgd voor een schokeffect op de effectenbeurs. De AEX-index belandde voor het eerst sinds 2 november weer onder de 1.000 punten.

SBS zet nieuw tv-station in tegen publieke omroepen
Net5. Zo heet het nieuwe televisiekanaal van SBS Nederland dat op 1 maart 1999 van start gaat. Het station richt zich voornamelijk op de, bij adverteerders populaire, groep vrouwen in de leeftijdscategorie 20-34, en zal vooral gaan concurreren met de publieke omroep. Met hoogwaardig Brits drama, kwaliteitsfilms en documentaires mikt Net5 op ,,de kijker die iets meer hoopt te krijgen dan vermaak en shows'', aldus SBS Nederland-directeur Fons van Westerloo. SBS6 zal zich verder ontwikkelen als een concurrent van RTL4, met groot amusement, sport, nieuws, actiefilms en reality.

Britse pers is bang voor Duitse ,,rooie' Oskar
De Britse pers is massaal gestruikeld over Frans-Duitse voorstellen voor belastingharmonisatie die de Britse economie zouden bedreigen. Blair moet nu kiezen tussen isolement in Europa of ruzie thuis.

Fraude Reed ziekt nog door
Na weken van geruchten op de beurs komt Reed Elsevier er toch voor uit. De winst over 1998 zal iets lager uitvallen dan vorig jaar, zo bleek vanochtend uit een verklaring. De opeensta- peling van tegenvallers werd beleggers vanmorgen teveel.

Gates: overheid zit fout met proces tegen Microsoft
Bill Gates, topman van het zwaar onder vuur liggende automatiseringsbedrijf Microsoft, vindt dat de Amerikaanse overheid fout zit met de beschuldiging dat Microsoft zijn marktdominantie heeft misbruikt.

Gates schenkt 100 mln
Microsoft-topman Bill Gates wil 100 miljoen dollar schenken aan vaccinatieprogramma's voor kinderen in ontwikkelingslanden. Dat heeft Microsoft gisteren bekendgemaakt. Het is de tweede grote donatie van Gates in korte tijd. Vorige week liet Gates, al weten dat hij samen met zijn vrouw 20 miljoen dollar zal schenken aan de openbare bibliotheek in Seattle.

Blinde vlek
De onlangs geopende tentoonstelling in het Rosa Spierhuis in Laren werd opgeluisterd door een bezoek van Zwarte Piet die de aanwezige kunstminnaars gul bedeelde. Pepernoten en ander snoepgoed vlogen door de expositieruimte. Bevriende bewoners nodigden Piet en zijn chauffeur na afloop uit een glaasje te komen drinken en even bij te praten. Het gesprek kwam op de te verwachten biografie over David Cohen, een van de voorzitters van de Joodsche Raad.

Nieuwe zwitserse krant in geldnood
De nieuwe Zwitserse zondagskrant Info-Dimanche moet sluiten tenzij de uitgever uiterlijk midden volgende week een kapitaalinjectie van 550.000 Zwitserse franc (753.500 gulden) weet los te krijgen. Dat zei assistent-uitgever Roland Ray gisteren voor de Zwitserse radio. De Franstalige zondagskrant werd in mei gelanceerd en wist naam te maken met heldere features, sportpagina's, internationaal politiek nieuws, wetenschapsartikelen en culturele verhalen. Info-Dimanche heeft een oplage van 31.000 en 13 journalisten in vaste dienst.
(Reuters)

HMG investeert 35 miljoen extra in zenders
De Holland Media Groep (HMG) pompt nog dit jaar 35 miljoen gulden extra in de programmering van zijn zenders RTL4, RTL5 en Veronica, bovenop de al eerder aangekondigde miljoeneninvesteringen. Dat heeft HMG-topman Porsius bekendgemaakt. De Holland Media Groep hoopt met de extra investering zijn marktleiderschap verder uit te bouwen. Het mediaconcern streeft een marktaandeel van 37 tot 40 procent na in de voor adverteerders belangrijke doelgroep van 20-49 jarigen. Nu schommelt dat aandeel rond de 35 procent.
(ANP)


Wachten op de nieuwste editie van het Guinness book of records is niet meer nodig nu er ook een online versie is. Op deze (trage) website kan vanaf kerst worden bekeken wat de meest recente records zijn. Bovendien zal het dan mogelijk zijn het complete bestand van Guinness te doorzoeken. Nu al kunnen zij die een recordpoging willen wagen, zich aanmelden per e-mail. Verder kan er een quiz worden gespeeld.
www.guinnessrecords.com)

NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)