U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Fatsoen
De kleur is zwart-wit en Jan Marijnissen, fractieleider van de Socialistische Partij, links van de PvdA, komt in beeld. ,,Fatsoenlijke programma's vind ik programma's waar het begint met mensen en eindigt bij mensen'', zegt hij met peilende blik.


V I D E O C L I P :


Een uitgerekte Postbus 51-clip
Het lijkt een trend in videoclipland: na Air's All I Need, waarin twee Amerikaanse skaters over hun liefde vertellen, begint ook de nieuwe clip Turn The Page van Metallica met een vrouw die klaarblijkelijk praat tegen een interviewer achter de camera. Ze is Amerikaans, van middelbare leeftijd en heeft een blond ordi-Hollywoodkapsel. ,,Ik ben altijd al een exhibitionist geweest'', zegt ze met pretoogjes. ,,Ik denk dat je kunt zeggen dat ik altijd al in de entertainment business wilde werken, zonder het te beseffen. En dat doe ik nu.'' Haar blik heeft iets verdedigends gekregen: dan slaat ze haar ogen neer en kijkt omlaag - de pretoogjes zijn verdwenen.


F I L M   V O O R A F :


Rare liefde
Twee B52-bommenwerpers, met elkaar verbonden door een benzineslang, dansen als parende libelles boven het wolkendek op de muziek van ,,Try a little tenderness'. Het is een beginscène van Dr. Strangelove, een Freudiaanse black comedy uit de hoogtijdagen van de Koude Oorlog, die het beeld van de militair als een oorlogsgeile, krankzinnige macho decennialang heeft bepaald.

NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)