U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reed Elsevier sleept beurs mee in val koersen
AMSTERDAM, 3 DEC. Een waarschuwing van uitgever Reed Elsevier dat de winst over dit jaar lager zal uitvallen, heeft vanmorgen gezorgd voor een schokeffect op de effectenbeurs. De AEX-index belandde voor het eerst sinds 2 november weer onder de 1.000 punten. Het Brits-Nederlandse Reed Elsevier maakte vanmorgen bekend dat de winst voor belastingen over dit jaar 4 procent lager zal uitkomen, terwijl eerder nog op een minieme winstgroei werd gerekend. Na die daling komt de brutowinst uit op 2,525 miljard gulden. Beleggers reageerden geschokt op de mededeling.

D66 voor uitbreiding Schiphol
DEN HAAG, 3 DEC. D66 wil de verwachte groei van de luchtvaart ook in de toekomst op Schiphol blijven opvangen. De Tweede-Kamerfractie van D66 wijst een nieuwe luchthaven op een kunstmatig eiland in de Noordzee voor de komende 20 jaar af en ziet ook in andere opties geen heil.

Minister lovend over personeel na kritiek
DEN HAAG, 3 DEC. Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) ziet ,,de zeer vele zeer goede mensen'' op zijn departement als ,,het belangrijkste instrument'' voor zijn beleid. Zijn opmerking in een recent vraaggesprek dat hij voor de vernieuwing van het personeelsbeleid op het ministerie vier maanden geleden ,,niet in een gespreid bedje'' was beland, sloeg niet op de kwaliteit van zijn departement, zei hij vanochtend.

Kabinet houdt zich buiten overleg over loonvorming
DEN HAAG, 3 DEC. Het kabinet laat de loonvorming bij de komende CAO- onderhandelingen geheel aan de sociale partners over. Van een oproep tot loonmatiging door premier Kok is nooit sprake geweest. Dat bleek vandaag na afloop van het najaarsoverleg van sociale partners en kabinet.

RIOD niet langer rijksinstituut
AMSTERDAM, 3 DEC. Het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, RIOD, wordt per 1 januari het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie om de onafhankelijkheid te benadrukken. De roepnaam wordt Oorlogsdocumentatie.

'Accent Defensie op vredestaken'
DEN HAAG, 3 DEC. De helft van de Tweede Kamer (PvdA, D66, GroenLinks en SP) wenst een sterker accent binnen de begroting van Defensie op vredestaken ten koste van de traditionele verdedigingstaak in het kader van de NAVO.

Albert de Klerk (81) overleden
HAARLEM, 3 DEC. De organist-componist Albert de Klerk is dinsdag op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Haarlem overleden. Hij genoot internationaal bekendheid als improvisator.

Indonesië 7 juni naar de stembus
JAKARTA, 3 DEC. De door president Habibie aangekondigde algemene verkiezingen in Indonesië worden op 7 juni gehouden. Het nieuwe Volkscongres kiest vervolgens op 29 augustus een nieuwe president. Dat heeft de voorzitter van het Indonesische parlement vanmorgen bekendgemaakt.

Aanslag Algerije
ALGIERS, 3 DEC. Bij een bomaanslag bij de markt van de stad Khemis Miliana in het zuidwesten van Algerije zijn vanochtend ten minste 14 mensen gedood en 24 gewond.

Crisis VS en Israel over vrede
TEL AVIV, 3 DEC. Over het bezoek van de Amerikaanse president Bill Clinton aan Gaza en Jeruzalem, van 12 tot 15 december, is een zware schaduw gevallen nu de Israelische premier Benjamin Netanyahu gisteravond heeft besloten de uitvoering van het recente akkoord van Wye Plantation met de Palestijnen op te schorten. Jeruzalem heeft Washington vandaag laten weten gekant te zijn tegen de landing van het Amerikaanse presidentiële vliegtuig op het Palestijnse vliegveld in Gaza.

NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)