U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Auteursrecht wijkt zelden voor informatierecht
Uit de ruzie over het dagboek van Anne Frank blijkt weer dat auteursrecht en informatievrijheid elkaar moeilijk verdragen.

Fonds stapt naar rechter na publicatie
Het Anne Frank Fonds in Bazel gaat alle media die de onlangs opgedoken onbekende pagina's uit het Dagboek van Anne Frank hebben gepubliceerd, voor de rechter slepen wegens inbreuk op het auteursrecht.

Kink in de kabel
DE AMERIKAANSE nieuwszender CNN blijft toch nog een paar dagen te zien op de Amsterdamse kabel, terwijl wordt bekeken of een nadere regeling mogelijk is. Dit vormt de schrale uitkomst van een week koortsachtig overleg. De adempauze is symptomatisch voor een patstelling waarin de hele Nederlandse kabeltelevisie is beland.

KPN trekt bod op Roemeens telecombedrijf in
KPN Telecom biedt niet meer mee op een 35-procentsbelang in het Roemeense Rom Telecom. Investeren in Roemenië levert nog te veel risico op, aldus KPN. Het bod dat KPN in mei samen met Telecom Italia uitbracht op het aandeel in Rom Telecom werd door de Roemeense autoriteiten met open armen ontvangen. Na nader onderzoek concludeerde KPN echter dat er nog te veel onzekerheden zijn.

Prachtige virtuele verf
De vrouw heeft een onwaarschijnlijk dikke buik; terwijl ze de hand van haar man vasthoudt tuurt ze peinzend het schilderij uit. Op de grond, voor het stel, liggen een paar slippers, daarnaast staat een hondje, aan de muur hangt een ronde spiegel en aan het plafond zien we een kroonluchter waarin maar één kaars brand.

CNN Amsterdam nu tot 4 september
AMSTERDAM, 28 AUG. De Amerikaanse nieuwszender CNN blijft zeker tot en met 3 september op de Amsterdamse kabel. Kabelexploitant A2000 en CNN willen eerst een debat in de Amsterdamse gemeenteraad afwachten over een eventuele tariefsverhoging. Voorwaarde voor dit akkoord was dat alle commerciële zenders moesten instemmen met deze uitzonderingspositie van CNN. De kleine commerciële zender MyStère dreigt nu met een kort geding, maar A2000 en CNN trekken zich daar niets van aan.

Cryptovrijheid onder vuur
Internet heeft het gebruik van cryptografie gedemocratiseerd. Tot begin jaren negentig was encryptie grotendeels voorbehouden aan militaire en overheidsorganisaties.


Achtbanen bestaan al eeuwenlang, zo blijkt uit de nieuwe Internet-tentoonstelling van Encyclopaedia Britannica, 'Roller coasters, inventing the scream machine'. De meest primitieve stamt maar liefst uit de 15e eeuw en was niet meer dan een enorme glijbaan. De site biedt profielen van de belangrijkste uitvinders, een chronologisch overzicht van de ontwikkeling en beschrijvingen van de belangrijkste achtbaanparken ter wereld, zoals die op Coney Island. Met ook de nieuwste uitvindingen.
(coasters.eb.com)

NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)