U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jeltsin terug, roep om aftreden niet verstomd
MOSKOU, 28 AUG. De terugkeer vanmorgen van president Jeltsin in het Kremlin heeft de roep om zijn aftreden niet doen verstommen. Behalve door de Doema wordt de ernstig verzwakte Russische leider nu voor het eerst ook, zij het in bedekte termen, uitgedaagd door legerofficieren.

Brussel legt Nederland geen exportverbod op
ROTTERDAM, 28 AUG. De Europese Commissie zal na de ontdekking van een met gekkekoeienziekte (BSE) besmet dier in Vriescheloo geen exportverbod opleggen voor Nederlands rundvee. Volgens de Commissie is er ,,geen reden tot paniek''.

Vietnam laat dissidenten vrij
HANOI, 28 AUG. De Vietnamese regering heeft gisteren bekend gemaakt zeven dissidenten vrij te laten, onder wie Doan Viet Hoat en Nguyen Dan Que. De vrijlating maakt deel uit van een amnestie voor 5.219 gevangenen ter ere van de viering van de onafhankelijkheid op 2 september. Bij Amnesty International zijn de namen van 54 politieke gevangenen in Vietnam bekend. Vietnamese ballingen schatten het aantal op zeker 1.000.

Schilderij is een echte Rembrandt
AMSTERDAM, 28 AUG. Het schilderij 'Oude man met tulband' is definitief bestempeld als een werk van Rembrandt. Het Rembrandt Research Project (RRP) heeft dit vastgesteld.

Feyenoord loot VfB Stuttgart
MONTE CARLO, 28 AUG. Feyenoord begint in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi op 15 september met een uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart, zo heeft de loting in Monaco bepaald. In hetzelfde toernooi werd Willem II aan het Georgische Dinamo Tbilisi gekoppeld, Vitesse aan AEK Athene uit Griekenland. Heerenveen speelt in het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars tegen het Poolse Amica Wronki.

NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)