U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN trekt bod op Roemeens telecombedrijf in


KPN Telecom biedt niet meer mee op een 35-procentsbelang in het Roemeense Rom Telecom.

Investeren in Roemenië levert nog te veel risico op, aldus KPN. Het bod dat KPN in mei samen met Telecom Italia uitbracht op het aandeel in Rom Telecom werd door de Roemeense autoriteiten met open armen ontvangen. Na nader onderzoek concludeerde KPN echter dat er nog te veel onzekerheden zijn.

Winst Ten Cate stijgt met 6 procent

Ten Cate (hoogwaardig textiel, kunststoffen en rubber) heeft in de eerste helft van 1998 een winst uit gewone bedrijfsuitoefening behaald van 20,6 miljoen gulden. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode van 1997. Er zijn dit jaar geen buitengewone lasten. Vorig jaar drukten de denimactiviteiten de winst flink. Ten Cate kwam toen uit op een nettoverlies van 21 miljoen gulden.

De omzet is in het eerste halfjaar gestegen met 6 procent van 660 miljoen gulden naar 700 miljoen gulden. De autonome groei was eveneens 6 procent: wijzigingen in de waarde van valuta's en aan- en verkopen van belangen hadden per saldo geen invloed.

Antonov boekt in eerste halfjaar groter verlies

Het Britse Antonov dat automatische versnellingsbakken ontwikkelt, heeft over de eerste helft van dit jaar een verlies geleden van 3,6 miljoen gulden. Daarmee is het verlies ten opzichte van de eerste helft van 1997 opgelopen met ruim zes ton.

Het oplopen van het verlies van het bedrijf dat een notering heeft aan de Amsterdamse Nieuwe Markt (NMAX) komt vooral door de vergroting van het team van specialistische technici. Het bedrijf ontving onlangs een contract met General Motors voor het ontwikkelen van een versnellingsbak voor de Opel Corsa.

Philip Morris breidt uit in Bergen op Zoom

Philip Morris wil de productiecapaciteit van de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom aanzienlijk uitbreiden. De investering, zo'n 191 miljoen gulden, levert op korte termijn ongeveer 150 extra banen op. De vestiging in Bergen op Zoom telt 1.740 medewerkers.

Beter Bed boekt 28 procent meer winst

Slaapkamerspecialist Beter Bed Holding heeft in het eerste halfjaar de nettowinst zien toenemen met 28 procent van 7,1 miljoen naar 9,1 miljoen gulden. Voor heel 1998 blijft de directie uitgaan van een ,,belangrijke'' resultatenverbetering (12-20 procent). In 1997 verdiende Beter Bed 14,8 miljoen gulden. De omzet steeg in de eerste zes maanden met 36 procent naar 117,8 miljoen gulden.

Dico duikt in de rode cijfers

Dico International, fabrikant van slaapkamermeubilair, heeft in de eerste helft van het jaar een verlies geleden van 1 miljoen gulden tegenover een winst van 618.000 in het eerste semester van vorig jaar. De omzet steeg met 5 procent naar 52,3 miljoen gulden.

Winst Achmea stijgt met 8,8 procent

De financiële dienstengroep Achmea heeft in de eerste helft van dit boekjaar een nettowinst geboekt van 383,3 miljoen gulden. Daarmee is de winst van 8,8 procent gegroeid. Achmea dat met Centraal Beheer en Zilveren Kruis de grootste schade- en zorgverzkeraar van Nederland is, behaalde een 16,4 procent hogere omzet van 6,8 miljard gulden. De premieomzet steeg de eerste zes maanden met 4,2 procent naar 3,64 miljard gulden.

NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)