U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peuters misbruikt: Netwerk met kinderporno opgespoord
Een internationaal netwerk met een Nederlandse tak heeft jonge peuters misbruikt en afbeeldingen hiervan verspreid op Internet. Enkele peuters waren twaalf tot vijftien maanden oud. Bij een betrokkene, woonachtig in Zandvoort, zijn duizenden afbeeldingen gevonden.



Duitse reality-tv werft moordenaar
De Duitse politie heeft een vijftal journalisten gearresteerd die een advertentie hadden geplaatst waarin ze een huurmoordenaar zochten. De advertentie maakte deel van uit van de voorbereiding van een programma over het 'morele verval van onze maatschappij'.



Generaal op foto Vietnam-oorlog dood
De ZuidVietnamese generaal die op een van de beroemdste foto's uit de Vietnam-oorlog op een straat in Saigon een communistische gevangene door zijn hoofd gaat schieten, is dinsdag in een voorstad van Washington overleden. De foto van generaal Nguyen Ngoc Loan symboliseerde in 1968 voor veel Amerikanen de gruwelijkheid van de Vietnam-oorlog.



De Hond hekelt gebrek aan visie bij dagbladeny
Maurice de Hond vertrekt als directeur nieuwe media bij uitgever Wegener Arcade. Zonder conflict, wel teleurgesteld in het lage tempo waarin de mogelijkheden van Internet worden benut.



Zand, zon, zee en de AEX
Mooi zonnetje, liggend op het strand in Zuid-Frankrijk of op een bergtop in de Zwitserse alpen en oeps ... de beurs in Amsterdam gaat onderuit. Met de moderne communicatiemiddelen kan geen campinghausse of -crisis voor de toerist lang onopgemerkt blijven.



Verlies Compaq door reorganisatie
NEW YORK, 16 JULI.Het Amerikaanse computerconcern Compaq heeft in het twee kwartaal een netto verlies geleden van 3,6 miljard gulden na een winst van 257 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het verlies is te wijten aan een reservering van 2,3 miljard dollar voor de reorganisatie na de overneming van branchegenoot Digital. Zonder de voorzieningen zou Compaq een positief resultaat van 32 miljoen dolar hebben geboekt. De omzet nam toe van 5,5 miljard tot 5,8 miljard dollar. (KRF)



Apple verrast met kwartaalwinst
CUPERTINO, 16 JULI. Computerfabrikant Apple heeft in het tweede kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst geboekt van 101 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 56 miljoen dollar in de dezelfde periode vorig jaar. Zonder eenmalige baten bedroeg de winst 75 miljoen dollar. De omzet zakte van 1,7 miljard tot 1,4 miljard dollar. (Reuters)



Fiat voor MCI
WASHINGTON, 16 JULI. Na Brussel hebben ook de monopolie-autoriteiten in de VS ingestemd met de fusieplannen van telecomconcerns WorldCom en MCI.




De elektronische editie van de New York Times is weer gratis toegankelijk voor iedereen. De afgelopen twee jaar moesten buitenlanders daarvoor 35 dollar per maand betalen. Dagelijks wordt de hele krant op Internet gezet. In het archief van de boekenbijlage zijn meer dan 50.000 recensies te vinden en vele interessante dossiers (met audiofragmenten en eerste hoofdstukken) over schrijvers als DeLillo, Saul Bellow en Michael Ondaatje.

(www.nytimes.com)

NRC Webpagina's
16 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)