U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Paars 1 stelde 237 agenten aan
ROTTERDAM, 16 JULI.De afgelopen kabinetsperiode heeft de politie slechts 237 nieuwe vacatures kunnen vullen met personen die ten minste de bevoegdheid van agent hebben. De 3.715 extra voltijdsvacatures die de politie er toen volgens minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) bij kreeg zijn vooralsnog grotendeels gevuld door aspiranten in opleiding, surveillanten, ondersteunend administratief en technisch burgerpersoneel.

Strenge controle op militair vervoer
DEN HAAG, 16 JULI. De douane gaat transporten van de Nederlandse krijgsmacht scherper controleren. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van de recente cocaïnesmokkel door Nederlandse mariniers uit de Nederlandse Antillen.

VS dreigen af te zien van deelname Haags Strafhof
ROME, 16 JULI. De Verenigde Staten zullen het op te richten Internationaal Strafhof niet steunen als andere landen niet ingaan op Amerikaanse voorstellen om de reikwijdte ervan te beperken. Over de ontwerptekst wordt nog altijd onderhandeld. Het overleg in Rome moet vanavond worden afgerond.

Ploegleider van Festina in Tour de France geschorst
CHOLET, 16 JULI.De Internationale Wielrenunie (UCI) heeft Festina-ploegleider Bruno Roussel vanochtend geschorst omdat hij geen opheldering wil geven over een dopingaffaire die de Tour de France betreft. Roussel en ploegarts Eric Ryckaert worden verdacht van medeplichtigheid aan het vervoeren van verboden middelen.

Guyana laat Bouterse gaan
DEN HAAG, 16 JULI. Ook Guyana heeft vorige week geweigerd drugsverdachte D. Bouterse op verzoek van Nederland te arresteren. Volgens de Surinaamse ambassadeur Hasrat kan Bouterse in de hele Caraïbische regio vrij reizen.

Pornobeelden van misbruik peuters
ROTTERDAM, 16 JULI. Een internationaal netwerk met een Nederlandse tak heeft heel jonge kinderen misbruikt en afbeeldingen hiervan verspreid op Internet. Bij een betrokkene in Zandvoort zijn duizenden afbeeldingen op tientallen diskettes gevonden van seks met peuters. Enkelen waren twaalf tot vijftien maanden oud. Dat heeft het televisieprogramma Nova gisteravond gemeld.

Justitie in Spanje sluit dagblad ETA
MADRID, 16 JULI. De Spaanse politie heeft gisteren het Baskische dagblad Egin en de radiozender Egin Irratia gesloten. Volgens de politie fungeren zij als spreekbuis van de de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Guus Hiddink trainer in Madrid
MADRID, 16 JULI. Guus Hiddink is de nieuwe trainer van de Spaanse voetbalclub Real Madrid. Hij tekende vannacht een contract voor twee jaar, enkele uren nadat de Italiaanse kandidaat Nevio Scala zich had teruggetrokken. Hiddink was sinds 1994 bondscoach van de KNVB.

NRC Webpagina's
16 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)