U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS 
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitse reality-tv werft moordenaar


MÜNCHEN, 16 JULI. De Duitse politie heeft een vijftal journalisten gearresteerd die een advertentie hadden geplaatst waarin ze een huurmoordenaar zochten. De advertentie maakte deel van uit van de voorbereiding van een programma over het 'morele verval van onze maatschappij'.

De journalisten van het televisieprogramma Taff van de commerciële Pro Sieben-zender hadden aan willen tonen, aldus een woordvoerder, ,,dat je voor 25.000 mark heel wat criminaliteit te weeg kunt brengen''.

De gewraakte advertentie, die maandag in de krant stond, vroeg om ,,een dappere, betrouwbare en gewetensvolle individualist voor een korte opdracht met een honorarium van 25.000 mark''. Toen een zakenman het telefoonnummer uit de advertentie belde, kreeg hij te horen dat hij iemand moest vermoorden.

De beller maakte een afspraak met de journalisten voor dinsdag en lichtte onmiddellijk de politie in. Deze arresteerde de journalisten op de plek van het rendez-vous.

De politie overweegt nu of zij de vijf gaat achtervolgen wegens 'aanstootgevend gedrag'. Het hoofd van de politie in München liet in een verklaring weten het incident ,,smakeloos'' te vinden. ,,Reality-televisie kent kennelijk geen grenzen meer'', aldus de politiechef. In de verklaring vraagt de politie zich af wie de rekening voor de omvangrijke politieoperatie gaat betalen.

Volgens een woordvoerder van Pro Sieben gaat er intern stevig worden gediscussieerd over de werkwijze van de journalisten.

(AP)

NRC Webpagina's
16 JULI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)