U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Uitzending staat grotendeels in het teken van het huwelijk van prins Maurits met Marilène van den Broek. Couturier Edgar Vos geeft zijn mening over de kleding van de bruid en andere al of niet adellijke bezoekers van de plechtigheid. Ned.2, 17.35-18.43u.

B&W. Vrolijke laatste uitzending waarin Sonja Barend praat met leden van de Friese groep De Kast. Onderwerp is het 500-jarig bestaan van Friesland. De band speelt ook nog twee nummers. Ned.3, 19.28-19.59u.

Nova. Aandacht voor de kernwapenwedloop tussen India en Pakistan, de plannen van TNO voor het elektronisch laten besturen van auto's en de vraag welke van de twee sportmerken het WK-voetbal gaat winnen: Nike of Adidas. Ned.3, 22.33-23.08u.

Buren. In het Betuwse plaatsje Kerk-Avezaath liggen de bewoners van twee monumentale landhuizen met elkaar overhoop. De familie Mombers huurt Huize Teisterbant van hun buren, de gebroeders Van der Linde. Ned.3, 20.30-21.05u.

Die ZDF-reportage. Het laatste restant van de helikopterdienst van de DDR bestaat nog in de vorm van zes piloten met drie Russische helikopters, die speciaal ingezet worden als er erg zware objecten verplaatst moeten worden. Duitsl.2, 21.15-21.45u.

DOCUMENTAIRES

Forensic detectives II: Living in terror. Forensische onderzoekers zijn steeds meer in staat om in de puinhopen van terroristische aanslagen aanwijzingen te vinden over de mogelijke dader(s). Discovery, 22.00-23.00u.

MUZIEK

Loladamusica. Gesprekken met en opnamen van de Noord-Ierse groep Therapy? in Wolverhampton. De band leek een tijdje van het toneel verdwenen maar is inmiddels weer helemaal terug. Ook praten bandleden over het turbulente verleden en de situatie in Noord-Ierland. Ned.3, 19.59-20.30u.

AMUSEMENT

Glamourland. In deze laatste aflevering van het tv-seizoen ontmoet Gert-Jan Dröge actrice Mia Farrow en fotomodel Naomi Campbell. Verder gaat hij brunchen bij Jan des Bouvrie en wandelt de societykenner rondom kasteel Beeckestein. Ned.1, 21.06-21.40u.

SPORT

WK hockey. Rechtstreeks verslag van de halve finale tussen de vrouwen van Nederland en Duitsland. Ned.2, 19.35-21.35u.

KUNST

Panorama vrijdag. O.a. een portret van de Nederlandse acteur Steven van Watermeulen die op dit moment de rol van de Romeinse keizer Caligula speelt bij het Zuidelijk Toneel. Verder aandacht voor het tienjarige bestaan van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds dat begaafde musici oude instrumenten in bruikleen geeft. Ned.3, 23.08-23.48u.

FILM

The Dead Zone (David Cronenberg, 1983, VS). Stephen King-verfilming waarmee Cronenberg voor het eerst aantoonde een thriller te kunnen maken zonder buitenissige speciale effecten. Onderwijzer Christopher Walken kan andermans toekomst voorspellen en daarin eventueel verandering brengen. Hij besluit presidentskandidaat Martin Sheen te vermoorden, die nucleaire voornemens koestert. Ook met Brooke Adams. RTL5, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Robocop (Paul Verhoeven, 1987, VS). Overdonderend en succesrijk Hollywooddebuut van de man die ooit Floris regisseerde, over de versmelting van mens en machine: stripachtig geweld, zelden vervelende 'special effects' en een satirisch portret van big business. Met Peter Weller, Nancy Allen. Veronica, 22.05-23.50u., onderbroken door reclame.

Ruby Cairo (Graeme Clifford, 1993, VS/Japan). Thriller. Na de dood van haar man constateert Bessie (Andie MacDowell) dat hij grote sommen geld doorsluisde naar bankrekeningen over de hele wereld. Als ze de rekeningen natrekt merkt ze dat iemand haar voor is geweest. Ze vertrekt naar Kairo in de hoop een antwoord te vinden. Belg.1, 22.10-23.59u.

Needful Things (Fraser Clarke Heston, 1993, VS). Door zoon van Charlton geregisseerde Stephen King-verfilming wil doorgaan voor parabel over hebzucht maar is een magere zedenschets over duivelse antiquair (Max von Sydow) die nietsvermoedende medeburgers terroriseert. BBC1, 23.20-1.15u.

The Snapper (Stephen Frears, 1993, Engeland). Verfilming van Roddy ('The Commitments') Doyle's gelijknamige boek speelt zich af in het noorden van Dublin. Twintigjarige dochter van de Curley's weigert de naam van de vader van haar ongeboren vrucht te onthullen. Een verheffend, maar nooit stichtelijk portret van een chaotisch huishouden, waar bloemrijke taal gebezigd wordt en de Guinness rijkelijk vloeit. Ned.1, 23.22-0.52u.

Endstation 13 Sahara (Seth Holt, 1963, West-Duitsland/Engeland). Woestijnavontuur. Carroll Baker verwart de werklieden van afgelegen olieboorplaats in de Sahara. Duitsl.2, 0.00-1.40u., zwart-wit.

I'm All Right Jack (John Boulting, 1959, Engeland). Satirische klucht belicht uiteenlopende aspecten van het Britse leven in de jaren vijftig. Met Peter Sellers als stalinistische vakbondsleider, Richard Attenborough als corrupte industrieel en Ian Carmichael als onnozele hals die een nationale staking uitlokt. Duitsl.2, 1.40-3.20u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

Rebecca (Alfred Hitchcock, 1940, VS). Met Oscar bekroonde verfilming van Daphne du Maurier werd stijlvol melodrama. Haastig huwelijk van Joan Fontaine met mysterieuze Britse landheer Laurence Olivier leidt tot fiasco, aangezien in het landhuis in Cornwall nog steeds de schim rondwaart van de vorige echtgenote. Judith Anderson speelt de ongenaakbare huishoudster Mrs. Danvers. Duitsl.1, 2.15-4.20u., zwart-wit.

Red Line 7000 (Howard Hawks, 1965, VS). Romantische actie-routine van veteraan Hawks over het werk en de liefdes van stock car racer James Caan. Morgen, SBS6, 11.15-13.05u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
29 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)