U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Tijd lijkt rijp voor mediakunst'
In Rotterdam wordt morgen een multimedia-laboratorium geopend. Het is een werkplaats waar kunstenaars, programmeurs en mensen uit het bedrijfsleven samenkomen en ideeën uitwisselen. Een van de eerste projecten is een oorlogsspel van de Roemeense kunstenaar Calin Dan.



Duitse mediafusie verboden wegens monopolievorming
De Europese Commissie heeft gisteren unaniem de voorgenomen fusie verboden tussen de Duitse mediaconcerns Bertelsmann en Kirch en de kabelmaatschappij van Deutsche Telekom op het gebied van betaaltelevisie.



Oude vrees in nieuwe software
Er is een beroemd verhaal van de Amerikaanse science-fiction schrijver Ray Bradbury over het lot van onze planeet na een atoomoorlog. Alle mensen zijn verdwenen, verpulverd in een wereldwijde catastrofe. Hier en daar zien we tegen een witte muur nog wat donkere schaduwen, waar een gezinnetje werd ingehaald door de nucleaire lichtflits.



Wachten op de inhaalslag
Aan economische voorspellingen geen gebrek: van tijdelijk dipje tot diepe recessie. Wat zijn de conjuncturele gevolgen van het 2000-probleem?



Niet bang voor ramp
,,Het is heel druk: ik zit in het derde jaar van mijn studie econometrie in Amsterdam en volg ook de cursus die mij moet voorbereiden op mijn tijdelijke taak als oplosser van het millenniumprobleem.



Laat de BIOS niet denken dat het 1980 is
Vrijwel alle pc's krijgen kuren in 2000. Deze fout repareren is niet moeilijk. Een handleiding.



Het wordt straks nog druk bij de rechter
Het zal claims regenen wanneer het jaar 2000 begint met schade en letsel. Maar wie is aansprakelijk? Juristen zoeken alvast dekking.



Schandalig, bizar en komisch
Filosoof Hans Achterhuis heeft een studie gemaakt van de bekendste utopische ideeën en zijn conclusie was: in zo'n aardse hemel zou ik voor geen geen goud willen leven.




Het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist heeft op een website alle bijzondere en bizarre artikelen verzameld die ooit in de publicatie zijn verschenen. Wie altijd al wilde weten waarom kannibalisme slecht voor je is, of waar op aarde een mobiele telefoon niet werkt, kan zich hier uren verbazen. Ook de brieven van lezers uit de jaren zestig over wetenschappelijke experimenten met eieren zijn bijzonder vermakelijk.

(www.newscientist.com/weird)

NRC Webpagina's
28 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)