U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek betere opzet van tv-netten
De publieke omroep zal onderzoeken of de verdeling van omroepverenigingen over de drie netten moet veranderen om tot een betere profilering van Nederland 1, 2 en 3 te komen.



De gefuseerde kranten
De Stem en Brabants Nieuwsblad maken sinds een week een nieuw dagblad. ,,Jezus, wat dik''. Zo luidde de eerste reactie van woordvoerder Laurent Heere van de redactieraad van het nieuwste Nederlandse dagblad BN De Stem, toen hij de krant afgelopen zaterdag in handen kreeg. Dat exemplaar bevatte dan ook 98 pagina's.



Veel bellen wordt relatief goedkoper
Consumenten die een gemiddeld gebruik maken van de telefoon (een rekening van 130 gulden in twee maanden) kunnen vanaf 1 juli van dit jaar een hogere telefoonrekening tegemoet zien. Intensieve telefoongebruikers zijn voortaan goedkoper uit.



Windows 98 uitgesteld
Microsoft heeft de geplande levering van Windows 98 aan computerproducenten en groothandels een werkdag uitgesteld tot na dit weekeinde. Deze stap is onderdeel van een poging om een grootscheepse antitrustzaak tegen het softwarebedrijf af te wentelen. Microsoft en vertegenwoordigers van justitie voeren gesprekken over een schikking. Deze gesprekken kunnen ,,mogelijk enkele dagen in beslag nemen'', liet justitie weten.



ING: verkoop aandelen om 'millennium'
Een vijfde van alle Nederlandse bedrijven zal als gevolg van computerproblemen rond de eeuwwisseling gedurende twee maanden stil komen te liggen. Mede op grond van die verwachting is het raadzaam om begin volgend jaar een deel van het aandelenbezit te gelde te maken.



Concerntop ziet belang IT in
Bestuursvoorzitters van grote Nederlandse ondernemingen en overheden raken overtuigd van het belang van informatietechnologie. Zij willen hoge automatiseringsbudgetten handhaven, ook na oplossing van het euro- en het millenniumprobleem.



Met kribbige Maria door Spanje
,,Wil je me soms tot waanzin drijven met zo'n antwoord?'' zegt Maria uit Barcelona na een foutief antwoord. Ze is reisgids en lerares tegelijk in de interactieve taalcursus Spaans Compleet van Academic Service.



Seinfeld eindigt in moralisme
Amerika's populairste tv-serie heeft er na negen seizoenen dan eindelijk aan moeten geloven. Gisteren werd de laatste aflevering uitgezonden van Seinfeld , de fameuze 'show about nothing'. En de grote verrassing was dat de sitcom die zich op voor liet staan nooit te moraliseren, deze 75 minuten durende finale in het teken stond van grote thema's als: hoogmoed komt voor de val, alle kwaad wordt gestraft en wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.




,,It's Frank's Web, We Just Surf on It'', aldus een fan ergens op Internet. En inderdaad zijn er tientallen Frank Sinatra-websites, met geluidsfragmenten, interviews, artikelen, foto's en praatgelegenheid in chatboxen. De Frank Sinatra Mailinglist, een overzichtelijke site, biedt van alles wat, maar is voornamelijk een forum voor ,,the discussion and celebration of Francis Albert Sinatra''. Handig voor wie de zojuist overleden zanger, acteur en showbizz-persoonlijkheid willen herdenken.

(www.sinatralist.com)

NRC Webpagina's
15 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)