U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schade na lek in Haagse tramtunnel is niet verzekerd
DEN HAAG, 15 MEI. De miljoenenschade als gevolg van een lek in de tramtunnel die in Den Haag wordt gebouwd wordt niet gedekt door de verzekering. De verzekering voorziet alleen in betaling van de schade die onmiddellijk volgt uit het lek en niet van de vervolgschade, zoals de kosten van een aangepast ontwerp en claims wegens overlast van het openbaar vervoer. Dat zeggen verzekeringsmaatschappijen die deel uitmaken van een consortium waarbij het project is verzekerd.

Woede in België over 'vrijlaten' van Dutroux
BRUSSEL, 15 MEI. De raadkamer van het Belgische Neufchâteau heeft gisteren besloten dat Marc Dutroux niet langer in voorlopige hechtenis wordt gehouden in de zaak van de ontvoering van kinderen en van de moord op zijn kompaan Weinstein. De uitspraak heeft in België geleid tot een golf van verontwaardiging. Het besluit van de raadkamer betekent niet dat Dutroux vrijkomt. Door de opheffing van de hechtenis zal hij echter geen inzage meer hebben in de gerechtelijke dossiers. Drie weken geleden wist Dutroux, tijdens zo'n inzagesessie, te ontsnappen uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau.

Römer premier van de Antillen
WILLEMSTAD, 15 MEI. Mr.S. Römer van de nationale volkspartij PNP is de beoogde nieuwe minister-president van de Nederlandse Antillen. De PNP bereikte daarover gisteren een akkoord met de vakbondspartij PLKP, die het premierschap eveneens had opgeëist.

Uitstel levering van Windows 98
NEW YORK, 15 MEI. Microsoft heeft de geplande levering van Windows 98 aan computerproducenten en groothandels een werkdag uitgesteld tot na dit weekeinde. Deze stap is onderdeel van een poging om een grootscheepse antitrustzaak tegen het softwarebedrijf af te wentelen.

Marokkanen eisen maatregelen 'zwarte school'
UTRECHT, 15 MEI. De Marokkaanse gemeenschap in Utrecht eist dat het bestuur van het Niels Stensen College maatregelen neemt om het vertrouwen in de leiding van de school te herstellen en de kwaliteit en de continuteit van het onderwijs te garanderen. Dit zei A. Tahrioui vandaag namens zeven Marokkaanse organisaties in Utrecht in een reactie op uitlatingen die rector Sjamaar van de school onlangs deed. Sjamaar zei op termijn sluiting van de school te voorzien, omdat de kwaliteit van het onderwijs achteruit zou gaan door de grote concentratie van Marokkanen op de school. Vertegenwoordigers van justitie voeren gesprekken over een schikking.

Goktelefoonkaart
DEN HAAG, 15 MEI. Het Nederlandse bedrijf Global Best Telecommunications heeft voor het Rode Kruis een telefoonkaart ontwikkeld waarmee zowel getelefoneerd als gegokt kan worden. De telefoonkaart biedt de gebruiker de mogelijkheid mee te spelen in de nieuwe Lichtensteinse loterij voor het Internationale Rode Kruis, 'Millions 2000'. Met de kaart probeert de loterij het verbod te omzeilen dat in Nederland en veel andere landen bestaat op buitenlandse kansspelen.

NRC Webpagina's
15 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)