U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS 
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Boedelkrediet noodlijdend Tulip blijft uit

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 5 MEI. Het computerbedrijf Tulip, sinds anderhalve week in surseance van betaling, heeft nog altijd geen boedelkrediet. Dat heeft bewindvoerder A. Deterink vanmorgen gezegd. Volgens hem zijn er nog andere methoden om aan geld te komen om de activiteiten voort te zetten. Hij denkt bijvoorbeeld aan voorfinanciering door bedrijven die bij Tulip in Den Bosch pc's laten assembleren.

Deterink wil niet ingaan op de berichten over nieuwe orders die Tulip zou hebben ontvangen. Volgens de bewindvoerder zijn er ,,verschillende serieuze en minder serieuze kandidaten'' waarvan ,,het realiteitsgehalte'' onderzoek vergt. Hij wil niets zeggen over de interesse van veronderstelde overnamekandidaten zoals de Taiwanese pc-bouwer First International Computer, Ingram Micro (groothandel in computerapparatuur), Begemann en Dynabyte. Met projectontwikkelaar Edwin Vlessing, die vanmorgen in De Telegraaf met Tulip zegt te onderhandelen namens een Taiwanese partner, zegt Deterink in elk geval niet meer om de tafel te willen zitten. De werknemers van Tulip hebben vandaag en gisteren een voorschot ontvangen op hun salarissen over de maand april. Het loon van de personeelsleden van Tulip wordt op basis van een wettelijke regeling door de uitvoeringsinstantie Gak gegarandeerd tot en met mei.

Op de vraag of hij nog kansen ziet voor Tulip antwoordt Deterink: ,,Zolang er onderhandelingen lopen, is er hoop.'' Van de circa 700 werknemers van Tulip zijn er nog omstreeks honderd aan het werk in Nederland. Daarnaast werken er nog 230 in het buitenland.

NRC Webpagina's
5 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)