U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aandeelhoudersvergaderingen bij Elsevier en Kluwer
Hoewel de voormalige fusiepartners een traumatische ervaring delen, kon het contrast tussen Reed Elsevier en Wolters Kluwer nauwelijks groter zijn. Ook symbolisch: als locatie voor de aandeelhoudersvergadering koos de een gisteren voor het Concertgebouw, de ander voor de Amsterdam ArenA.



Klucht rond Enertel duurt voort
De aandeelhouders van het telecommunicatiebedrijf Enertel smijten met modder naar elkaar. Tot vreugde van de concurrentie die handenwrijvend toekijkt.



Verkiezingscampagne en de bananenschillen
Een ogenblik van onbedachtzaamheid kan maken dat ook de politicus eeuwig schreit. Zijn de media-optredens van de lijsttrekkers daarom aan de voorzichtige kant? Het heeft er zeker mee te maken. Niemand kon tot dusver op een majeure fout worden betrapt. ,,Maar de bananenschillen liggen altijd daar waar je ze niet verwacht'', zei premier Kok.



De vertrouwde propaganda
Op 1 april zouden wij het niet geloven. Maar nu het bijna 1 mei is, moet het wel waar zijn. Voor het eerst zullen 35 buitenlandse waarnemers komen controleren, of de verkiezingen in Nederland wel eerlijk verlopen. Dat meldt Joris van Casteren in De Groene Amsterdammer.



VS willen 'hackers' aanpakken
Een nieuwe 'inbraak' in de computersystemen van het Pentagon en de NASA heeft geleid tot grote opschudding. De Amerikaanse overheid slaagt er maar niet in haar netwerken te beveiligen.




,,Wie te hard rijdt, moet nablijven op het politiebureau.'' Kinderen kunnen via de 'Doe-site' van Veilig Verkeer Nederland op deze, en andere stellingen reageren. Ook biedt de site onder meer een chatbox en interviews met weggebruikers (alleen mannelijke). Bovendien is er een verantwoorde verkeerstest waarin vragen voorkomen als ,,Mag je in een woonerf net zo hard racen met je fiets als je zelf wilt?''

(www.vvn.nl/Doe-Site/index.htm)

NRC Webpagina's
30 APRIL 1998


( a d v e r t e n t i e )
Rabobank Internetbankieren

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)