U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Franse ex-minister Dumas beschuldigd van corruptie bij Elf
PARIJS, 30 APRIL. Tegen de Franse oud-minister van Buitenlandse Zaken Roland Dumas is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Dumas, die voorzitter is van de Franse Constitutionele Raad, wordt verdacht van medeplichtigheid aan corruptie bij en via het voormalige staatsoliebedrijf Elf.

Weizman: Palestijnen en Israel op goede weg
TEL AVIV, 30 APRIL. Israel is volgens president Ezer Weizman de ,,goede richting ingeslagen'' om tot een akkoord met de Palestijnen te komen. Tijdens een vraaggesprek met de Israelische televisie gisteravond bij het begin van het vijftigste onafhankelijkheidsfeest leverde hij indirect kritiek op premier Benjamin Netanyahu. Er worden volgens hem niet altijd de juiste paden bewandeld en er worden ongelukken gemaakt. Desalniettemin gelooft hij dat er een Israelisch-Palestijns akkoord komt ,,omdat alle partijen wel gek moeten zijn om het vredesproces op te blazen''. Zo dramatisch ziet hij de huidige moeilijkheden in het vredesproces niet.

Sancties tegen Belgrado scherper om crisis Kosovo
ROME, 30 APRIL. De Contactgroep voor het voormalige Joegoslavië heeft besloten de sancties tegen Belgrado enigszins aan te scherpen, in de hoop de Joegoslavische regering zo te dwingen tot onderhandelingen met de etnische Albanezen in de provincie Kosovo. De buitenlandse tegoeden van de Servische regering worden bevroren, zo besloot de Contactgroep op een lange vergadering gisteren in Rome. Op korte termijn wordt ook een investeringsstop voorzien. Een definitief besluit daarover staat gepland voor de volgende bijeenkomst, op 8 mei in Londen.

Lewinsky moet getuigen over relatie Clinton
WASHINGTON, 30 APRIL. Volgens verschillende Amerikaanse televisiestations heeft een federale rechter bepaald dat Monica Lewinsky geen aanspraak kan maken op juridische immuniteit. Een onafhankelijke aanklager onderzoekt of de voormalige stagiaire van het Witte Huis, mogelijk op aandringen van de presidentiële staf, meineed heeft gepleegd over haar relatie met president Clinton, dan wel anderen daartoe heeft aangezet. Door de rechterlijke uitspraak kan de aanklager Lewinsky zo nodig in staat van beschuldiging stellen.

Bonden zetten acties zorg door
DEN HAAG, 30 APRIL. De vakbonden in de gezondheidszorg weigeren hun acties op te schorten. Minister Borst (Volksgezondheid) had daar gisteren op aangedrongen. Ook de werkgevers willen dat de acties worden gestopt nu ze bereid zijn te onderhandelen over een nieuwe CAO.

IMF: Suriname in financieel gevaar
ROTTERDAM, 30 APRIL. Als de regering-Wijdenbosch doorgaat de uitgaven te vergroten dan zal de Surinaamse economie totaal ontregeld worden. Deze waarschuwing staat volgens De Ware Tijd in een IMF-rapport dat tot nu toe door Paramaribo geheim is gehouden.

Chirac: besluit ECB hoeft niet nu
HELSINKI, 3O APRIL. President Chirac van Frankrijk acht het ,,psychologisch wenselijk'' dat dit weekeinde tijdens de Europese Top wordt besloten over Duisenberg of Trichet als voorzitter van de Europese Centrale Bank. Maar een verplichting bestaat er niet. ,,Er is geen enkele regel die dat voorschrijft.''

Vervuiling dringt reservaat binnen
SAN LUCAR DE BARRAMEDA, 30 APRIL. Zwaar vervuild water afkomstig van een pirietmijn is terechtgekomen in het natuurpark La Doñana, een belangrijk vogelreservaat nabij de Zuid-Spaanse stad Sevilla. Natuurorganisaties vrezen een ecologische ramp.

Verstopte drugs
DEN HAAG, 30 APRIL. Justitie stopt met het verwijderen van drugs uit verdachte ladingen die nog niet zijn opgehaald, om bewijsproblemen bij de rechter te voorkomen.

NRC Webpagina's
30 APRIL 1998


( a d v e r t e n t i e )
Rabobank Internetbankieren

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)